Улюблена королівська страва Марії-Антуанетти

Читать на русском

Суп з цвітної капусти хоч і простий в приготуванні, та має доволі вишуканий смак!

Читать на русском
Рецепт, суп
Суп містить вершки та готується на винному соусі з цибулею шалот.

Суп з цвітної капусти хоч і простий в приготуванні, та має доволі вишуканий смак!

Рецепт капустяного супу сподобається усім, хто любить перші страви з вишуканим смаком. Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду. 

2 листопада народилась королева Франції Марія-Антуанетта, дружина Людовика XVI. Саме їй приписують фразу: "Якщо немає хліба, нехай їдять тістечка", котра демонструє, наскільки монархиня була далека від того, чим живе її власний народ. Так, за оповіддю, коли до Версалю прийшли голодні парижани, Марія-Антуанетта спитала у придворних: "Чого вони хочуть?" Королеві відповіли: "У них немає хліба", а у відповідь пролунало: "Тоді нехай їдять бріоші".

Марія Анутанетта була принцесоою і ніколи не знала злиднів.
Марія-Анутанетта була принцесою й ніколи не знала злиднів.

Звісно, звідки було королеві знати про бідний раціон простих французів, адже кухня при дворі французьких королів завжди була дуже багата, різноманітна й вишукана. Згодом ця помпезність трохи утихомирилася, а смаки королів Франції стали відрізнятися демократичністю. Тим не менше витонченість смаку лишилась візитівкою французьких кухарів. 

Кірстен Данст в образі Марії-Антуанетти.
Кірстен Данст в образі Марії-Антуанетти.

Сама Марія-Антуанетта любила доволі просту на перший погляд страву. Однак, смакує вона по-королівськи, переконайтесь. Приготуємо улюблений капустяний суп французької королеви. Руки на кухню!

Вам знадобиться:

  • Цвітна капуста - 350 г.
  • Сметана (вершки) - 30-50 мл.
  • Яйця (жовтки) - 2 штуки.
  • Вершкове масло - 50 г.
  • Сухе вино - ¼ склянки.
  • Винний оцет білий - ¼  склянки. 
  • Цибуля шалот - одна штука.
  • Сіль, білий перець - дрібка. 
Молочний суп з цвітної капусти смакує по-королівськи!
Молочний суп з цвітної капусти смакує по-королівськи!

Як готувати:

Цвітну капусту спершу слід трохи відварити. Для цього потрібно розділити її на суцвіття і викласти в киплячу воду. Після того, як закипить, варити 5 хвилин.

Далі капусту, очищену й відварену у воді, слід покласти в негустий білий м'ясний соус і варити до повної готовності, після чого протерти в блендері, щоб вийшло пюре. Суп заправити сметаною або вершками та яєчними жовтками і покласти вершкове масло. 

Щоб приготувати білий соус до м'яса, треба в невеликому сотейнику довести до кипіння ¼ склянки білого сухого вина, ¼ склянки білого винного оцту і 1 дрібно нарізану головку цибулі шалот. Варити близько 5 хвилин, поки об'єм не зменшиться до 2-3 ложок. Додати 0,3 склянки вершків, дрібку солі і свіжомеленого білого перцю.

Порада від Інформатора: при подачі на стіл у тарілку покласти кілька дрібних кругляшок цвітної капусти, зварених окремо, та гілочку петрушки й сухарики.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.