Готуємо суп том ям з молочним присмаком - рецепт

Читать на русском

Це не класичний рецепт з томатною пастою, а несподівана комбінація інгредієнтів

Читать на русском
Суп з морепродуктів
Ця страва сподобається усім, хто любить морепродукти та курку

Це не класичний рецепт з томатною пастою, а несподівана комбінація інгредієнтів

Рецепт ароматного та поживного супу з креветками та куркою сподобається усім, хто любить морепродукти. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас пораду. 

24 вересня відзначається Всесвітній день моря. З цієї нагоди Інформатор розповість, як приготувати дуже смачний суп з креветок та курятини. Адже страви з морепродуктів, це завжди нетривіальні, вишукані та поживні частування. 

24 вересня відзначається Всесвітній день моря.
24 вересня відзначається Всесвітній день моря.

Щоб приготувати суп том ям з морепродуктами,

Вам знадобиться:

  • Креветки - 200 г.
  • Філе куряче - 200 г.
  • Шампіньйони - 150 г.
  • Кокосове молоко - 400 мл.

Готуємо соус том ям

Для цього слід змішати:

  • Перець чилі - 2 штуки.
  • Часник - 5 зубків.
  • Корінь імбиру - 5 г.
  • Цедра лимона - 1 чайна ложка. 
  • Сік лимона - 2 столові ложки. 
  • Олія - 2 столові ложки. 
  • Цукор - 1 столова ложка.

Як готувати: 

Тонкими пластинами нарізаємо перець чилі й зубчики часнику. Останні до появи аромату обсмажуємо на рослинній олії. 

Тонкими пластинами нарізаємо перець чилі й зубчики часнику.
Тонкими пластинами нарізаємо перець чилі й зубчики часнику.

Прибираємо обсмажені пластинки часнику. У маслі пару хвилин смажимо шматочки перцю чилі. Підготуємо лимонну цедру і сік. Корінь імбиру натираємо на терці.

Обсмажені часник і перець подрібнюємо в блендері. Отриману масу кладемо в сковорідку разом з цедрою, імбиром, цукром та лимонним соком. Перемішуємо й тушкуємо близько 3-5 хвилин.

Шампіньйони промиваємо і нарізаємо.
Шампіньйони промиваємо і нарізаємо.

Знову перемелюємо заготівлю блендером для отримання ніжної однорідної маси. Шампіньйони промиваємо і нарізаємо, ставимо відварюватись куряче філе. 

Очищаємо креветки!
Очищаємо креветки!

Креветки очищаємо від панцира, якщо він є. Відварне куряче філе остуджуємо і нарізаємо невеликими шматочками. 

Курячий бульйон слід закип'ятити з кокосовим молоком та пастою тому ям.
Курячий бульйон слід закип'ятити з кокосовим молоком та пастою том ям.

Відміряємо 400 мл курячого бульйону й ще кип'ятимо, змішуємо з кокосовим молоком і пастою том ям. Кип'ятимо основу супу і додаємо гриби. Далі вкидаємо підготовлені креветки.

Кип'ятимо основу супу й додаємо гриби та креветки.
Кип'ятимо основу супу й додаємо гриби та креветки.

Додаємо куряче філе, готуємо блюдо 2-3 хвилини та прибираємо з плити. Яскравий і апетитний суп том ям готовий, смачного! 

Порада від Інформатора: перш ніж подавати страву до столу, здобріть кожну тарілку часточкою лимона!

Суп тому ям має неперевершений смак! 
Суп том ям має неперевершений смак! 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.