Готуємо суп том ям з молочним присмаком - рецепт
Це не класичний рецепт з томатною пастою, а несподівана комбінація інгредієнтів
Це не класичний рецепт з томатною пастою, а несподівана комбінація інгредієнтів
Рецепт ароматного та поживного супу з креветками та куркою сподобається усім, хто любить морепродукти. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас пораду.
24 вересня відзначається Всесвітній день моря. З цієї нагоди Інформатор розповість, як приготувати дуже смачний суп з креветок та курятини. Адже страви з морепродуктів, це завжди нетривіальні, вишукані та поживні частування.
Щоб приготувати суп том ям з морепродуктами,
Вам знадобиться:
- Креветки - 200 г.
- Філе куряче - 200 г.
- Шампіньйони - 150 г.
- Кокосове молоко - 400 мл.
Готуємо соус том ям
Для цього слід змішати:
- Перець чилі - 2 штуки.
- Часник - 5 зубків.
- Корінь імбиру - 5 г.
- Цедра лимона - 1 чайна ложка.
- Сік лимона - 2 столові ложки.
- Олія - 2 столові ложки.
- Цукор - 1 столова ложка.
Як готувати:
Тонкими пластинами нарізаємо перець чилі й зубчики часнику. Останні до появи аромату обсмажуємо на рослинній олії.
Прибираємо обсмажені пластинки часнику. У маслі пару хвилин смажимо шматочки перцю чилі. Підготуємо лимонну цедру і сік. Корінь імбиру натираємо на терці.
Обсмажені часник і перець подрібнюємо в блендері. Отриману масу кладемо в сковорідку разом з цедрою, імбиром, цукром та лимонним соком. Перемішуємо й тушкуємо близько 3-5 хвилин.
Знову перемелюємо заготівлю блендером для отримання ніжної однорідної маси. Шампіньйони промиваємо і нарізаємо, ставимо відварюватись куряче філе.
Креветки очищаємо від панцира, якщо він є. Відварне куряче філе остуджуємо і нарізаємо невеликими шматочками.
Відміряємо 400 мл курячого бульйону й ще кип'ятимо, змішуємо з кокосовим молоком і пастою том ям. Кип'ятимо основу супу і додаємо гриби. Далі вкидаємо підготовлені креветки.
Додаємо куряче філе, готуємо блюдо 2-3 хвилини та прибираємо з плити. Яскравий і апетитний суп том ям готовий, смачного!
Порада від Інформатора: перш ніж подавати страву до столу, здобріть кожну тарілку часточкою лимона!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.
Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.