М'ясний рулет дивує своєю естетичністю та неймовірним смаком
Коли постає питання накрити святковий стіл, то господині зазвичай хапаються за голову. Адже хочеться здивувати гостей незвичними смачними стравами і при цьому не впріти на кухні. Універсальною стравою є рулети, які готуються з різних інгредієнтів та подаються у різних формах. Насправді у цієї страви є назва - террін. Вона прийшла з Франції. Так там називають страву з овочів, м'яса або риби, у вигляді тонких скибочок - хлібців.
Рулети можуть пропонуватись як закуска, чи як основна страва. Найчастіше їх готуються з яловичини, свинини, птиці, додаючи різноманітні начинки, наприклад, гриби, сир, овочі, яйця та сухофрукти. Саме начинки надають їм нових ноток та роблять несхожими один на інший. Рецепт одного з варіантів рулету пропонуємо приготувати вже зараз. Він виходить дуже естетично привабливим та має ніжну структуру.
Берете курячу грудку, миєте та прибираєте зайву вологу паперовим полотенцем. Потім розділяєте кожну на три поздовжні скибочки. Обережно відбиваєте так, щоб м'ясо тримало форму і не розповзлось. Солите та перчите з обох сторін. На тонкі скибочки нарізаєте шинку і відкладаєте у бік.
Переходите до приготування кляру. У мисці збиваєте до однорідності яйця, додавши до них сіль і сушені трави. В іншу миску насипаєте борошно і трохи його підсолюєте. Також в окремій ємкості змішуєте вершки з паприкою. Берете форму, бажано квадратної форми, і розпочинаєте формування рулету.
Щільно вистеляєте форму скибочками бекону так, щоб його краї виходили за межі. Берете слайси грудки, занурюєте їх у борошно, а потім у кляр, та викладаєте наступним шаром у форму. Зверху кладете шинку і покриваєте її половиною натертого сиру. Повторюєте цей процес ще раз.
Тобто на сир викладаєте шар м'яса, потім шинку та знову шар тертого сиру. Якщо у вас лишилось м'ясо, то можете його покласти зверху на сир та змастити рештками збитого яйця. Заливаєте все вершками. Загортаєте краї бекону, щоб максимально щільно прикрити всі інгредієнти.
Форму накриваєте фольгою та відправляєте у попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Випікаєте 30-35 хвилин. Потім дістаєте форму з духової шафи та даєте рулету охолонути протягом 2-3 годин. Коли час вийде, ставите на нього невеликий груз і відправляєте у холодильник на ніч.
Коли страва остаточно вистоялась, можете обережно відділяти її від форми та нарізати на скибочки. Подаєте, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!
Порада від Інформатора: щоб рулет був більш ніжним за структурою, рекомендуємо м'ясо гарно відбити, а щоб він соковитим – запікайте у рукаві чи фользі. Якщо ви любите свіжий смак, то додайте одним з шарів шпинат.