Тепла карамелізована свинина у поєднанні з гострим рибним соусом та іншими інгредієнтами зведуть вас з розуму
Тайська кухня славиться унікальним поєднанням смаків та ідеальним балансом солодкого, кислого, гострого, солоного і гіркого. Страви цієї кухні завжди мають яскравий насичений аромат. Все завдяки використанню великої кількості трав, спеції та соусів. Готувати їх не складніше нашого вінегрета, але треба знати певні тонкощі.
Ще тайські страви дуже легко адаптуються під ваші вимоги. Перевірити це можна, приготувавши салат, натхненний цією кухнею. Основними інгредієнтами у ньому є м'ясо та рис. Можна приготувати такий салат зі шкварками. А особливого смаку нададуть соуси та трави.
Свинину обсмажте у великій пательні до золотистої скоринки і перекладіть у велику миску. На ту саму пательню, де лишився жир від м'яса відправляєте попередньо відварений рис. Додаєте олію і готуєте 8-10 хвилин, не помішуючи. Рис має стати хрустким і золотистим.
Поки рис готується, робите соус. У невелику ємкість викладаєте подрібнений часник та сік лайма, дрібно нарізаний зелений перець чилі (не більше 1/2 чайної ложки) та рибний соус, а ще коричневий цукор. Все ретельно перемішуєте.
Виливаєте заправку у миску з обсмаженою свининою, також додаєте до неї нарізану пір'ям червону цибулю. Коли рис обсмажиться, то перекладаєте і його до цих інгредієнтів салату. Додаєте порізаний напівкільцями огірок, подрібнену м'яту, кінзу та горішки. Перемішуєте та розкладаєте по тарілках. Смачного!
Поради від Інформатора: якщо ви хочете, щоб салат був більш вираженим, то замість фарша можна взяти шквварки, або м'якоть свинини, нарізати її на тонкі слайси і обсмажити до золотистої шкірки. Вогонь краще робити трохи більше ніж середній, щоб м'ясо лишилось соковитим. Також можна додати більше свіжих овочів, наприклад, помідори та перець.