«Приїхав генерал Келлог. І після його прибуття дві ночі поспіль не було жодних масованих бомбардувань. Люди вже жартують... Кажуть, нам слід дати генералу Келлогу український паспорт і залишити його тут».
Молода картопля з м'ятою сподобається всім, хто любить англійську кухню. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати сніданок від Джорджа Орвелла
Рецепт молодої картоплі з м’ятою сподобається всім, хто любить читати книги Джорджа Орвелла. Готувати його легко та смачно. Цей рецепт простий та здоровий. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду.
Британський письменник та журналіст Джордж Орвелл всесвітньо відомий своїми антиутопіями. Але й його книга “На захист англійської кухні” не менш цікава. Перелічуючи традиційні англійські страви, які не можна скуштувати в інших країнах, письменник називає йоркширський пудинг, девонширський вершковий варенец, гарячі оладки з олією та здобні коржики, темний сливовий кекс, пісочні коржі та шафранні булочки та багато іншого.
“Існують різні рецепти приготування картоплі, властиві лише нашій країні. Де ще обсмажують картоплю, поклавши її під лопаткову частину чи шматок ноги, а краще ж її й не приготуєш. А найсмачніші картопляні пироги, що готують на півночі Англії? Молода ж картопля, безперечно, виходить смачніше, якщо готувати її за англійським рецептом — тобто відварити з м'ятою, а потім подати на стіл із розтопленим вершковим маслом чи маргарином, ніж смажити, як у багатьох інших країнах”, - пише Джордж Орвелл.
Між тим, відомий ресторатор та популяризатор української кухні Євген Клопотенко вважає молоду картоплю з м'ятою та зеленою цибулею такою ж українською стравою, як і звичне всім приготування молодої картоплі з кропом та сметаною. На нашу думку, приготувати та скуштувати цю літню страву, значно цікавіше, ніж сперечатися про її національну приналежність.
У киплячій підсоленій воді відваріть картоплю в шкірці до готовності. Злийте воду.
Порада від Інформатора: обирайте для цієї страви дрібні картоплини. Якщо таких не знайдете, розріжте бульбу на 4 частини. Намагайтеся робити шматочки приблизно однакового розміру, щоб вони приготувалися рівномірно. Щоб картопля рівномірно змішалась з заправкою, вилийте її до кастрюлі, в якій варилась картопля, накрийте кришкою та потрясіть.
М'яту подрібніть. Змішайте її з подрібленим часником, цедрою та соком лайма чи лимона, сіллю, меленим перцем та розтопленим вершковим маслом. Додайте до картоплі та перемішайте.
Раніше Інформатор писав:
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.