Сніданок від Джеймі Олівера: як приготувати оладки з чорницею

Оладки з чорницею від Джеймі Олівера сподобаються всім, хто любить літо та здорове харчування. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати корисний сніданок

Оладки з чорницею від Джеймі Олівера
Оладки з чорницею від Джеймі Олівера

Рецепт оладок з чорницею від Джеймі Олівера сподобається всім, хто любить літо та незвичні рецепти. Готувати їх легко та смачно. Цей рецепт простий та здоровий. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду. 

Джеймі Олівер є власником мережі ресторанів по всьому світу. Компанія Jamie Oliver Group управляє 25 ресторанами у Великій Британії, а також рядом закладів в інших країнах. Джеймі Олівера веде екстравагантні кулінарні шоу «Кухня Джеймі» та «Готуємо за 30 хвилин», які набули популярності по всьому світу. Крім того, він автор низки кулінарних книг. У рідній Британії Олівер відомий як пропагандист здорового харчування.

Оладки з чорницею від Джеймі Олівера
Оладки з чорницею від Джеймі Олівера

Вам знадобиться: 

  • 1 велике куряче яйце 
  • 1 склянка борошна 
  • 1 чайна ложка розрихлювача 
  • 1 склянка молока 
  • 200 г чорниці 
  • Оливкова олія 
  • 4 столові ложки натурального йогурту

Як готувати

Розбийте яйце у велику миску, додайте борошно, розрихлювач, молоко і крихітну щіпку морської солі. Перемішайте, щоб у вас вийшло однорідне тісто. Додайте чорницю та перемішайте. 

Порада від Інформатора: оладки можна доповнити чорничним соусом. Вам знадобиться 0,5 склянки цукру, 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю, 1/3 склянки води, 2 склянки чорниці. Змішай у кастрюлі цукор і крохмаль, тонким струмком додавайте воду і вимішуйте на середньому вогні. Додайте ягоди і, не міняючи вогонь, доведіть соус до кипіння. Постійно помішувати масу протягом хвилини і потім зніміть з вогню.

Нагрійте 1/2 столової ложки оливкової олії у великій сковороді антипригарної на середньому вогні, обережно її нахиляючи, щоб рівномірно розподілити масло.
Викладіть ложкою тісто, залишаючи вільний простір між оладками. Готуйте протягом 1-2 хвилин, доки на поверхні тіста не з'являться бульбашки. Коли млинці підрум'яняться з обох боків, покладіть їх на тарілку. Повторіть з тестом, що залишився. Подавайте млинці теплими разом із йогуртом та додатковою порцією свіжих ягід.

Раніше Інформатор писав: 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube