Шашлик Наполеон - і чого тільки люди заради пікніка не придумають

Ця страва - просто ідеальний варіант для пікніка, родинного свята або просто гарної вечері на природі

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Цей шашлик - новий м'ясний хіт на мангалі!

Шашлик "Наполеон" - це новий погляд на класичну страву. В ньому м’ясо викладається шарами, чергуючи вирізку зі шматками підчеревини, і завдяки цьому залишається соковитим, м’яким і неймовірно ароматним. Рецепт соковитого шашлика, приготованого за цим способом, сподобається всім українцям. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас кулінарні поради. 

Шашлик "Наполеон" 

Вам знадобиться:

  • Свиняча полядвиця - 1 кг.
  • Підчеревина (шпондер) - 1 кг.
  • Цибуля - 3 штуки.
  • Вода - 100 мл.
  • Олія - 30 мл.
  • Сіль, чорний мелений перець - до смаку.

Сухі спеції для шашлику:

  • Часник гранульований.
  • Солодка паприка.
  • Мелені зерна коріандру.
  • Лавровий лист.
  • Свіжий базилік - кілька листочків.
Це м'ясо виходить надзвичайно соковитим!
Це м'ясо виходить надзвичайно соковитим!

Як готувати: 

Вирізку наріжте стейками товщиною близько 1 см. Підчеревину наріжте такими ж за розміром шматками, щоб зручно було чергувати.

Цибулю наріжте тонкими кільцями або півкільцями, трохи подавіть руками, щоб пустила сік. У глибоку миску складіть м’ясо, посипте сіллю, перцем, спеціями, додайте цибулю. Влийте 100 мл води, добре все перемішайте. Накрийте плівкою і залиште в прохолодному місці мінімум на 1 годину, можна і на ніч.

Після маринування влийте олію і ще раз усе добре перемішайте. Це допоможе утримати вологу всередині м’яса під час смаження. Підготуйте два шампура. Почергово нанизайте шматок м’яса - шматок підчеревини. Це і є принцип "Наполеона" - пошарове чергування, як у знаменитому торті.

Поставте шампури на мангал з гарячим вугіллям. Постійно обертайте шашлик кожні 40-60 секунд, щоб уникнути підгоряння через капаючий жир. Коли утвориться золотиста скоринка з усіх боків, розріжте шашлик поздовж між шампурами й посмажте ще кілька хвилин. 

Порада від Інформатора: жирна підчеревина під час смаження "плавиться", просочує м’ясо і робить його неймовірно ніжним! Температура готового м’яса всередині має бути - 76 C, перевіряйте кухонним термометром.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube