Ця страва - просто ідеальний варіант для пікніка, родинного свята або просто гарної вечері на природі
Шашлик "Наполеон" - це новий погляд на класичну страву. В ньому м’ясо викладається шарами, чергуючи вирізку зі шматками підчеревини, і завдяки цьому залишається соковитим, м’яким і неймовірно ароматним. Рецепт соковитого шашлика, приготованого за цим способом, сподобається всім українцям. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас кулінарні поради.
Сухі спеції для шашлику:
Вирізку наріжте стейками товщиною близько 1 см. Підчеревину наріжте такими ж за розміром шматками, щоб зручно було чергувати.
Цибулю наріжте тонкими кільцями або півкільцями, трохи подавіть руками, щоб пустила сік. У глибоку миску складіть м’ясо, посипте сіллю, перцем, спеціями, додайте цибулю. Влийте 100 мл води, добре все перемішайте. Накрийте плівкою і залиште в прохолодному місці мінімум на 1 годину, можна і на ніч.
Після маринування влийте олію і ще раз усе добре перемішайте. Це допоможе утримати вологу всередині м’яса під час смаження. Підготуйте два шампура. Почергово нанизайте шматок м’яса - шматок підчеревини. Це і є принцип "Наполеона" - пошарове чергування, як у знаменитому торті.
Поставте шампури на мангал з гарячим вугіллям. Постійно обертайте шашлик кожні 40-60 секунд, щоб уникнути підгоряння через капаючий жир. Коли утвориться золотиста скоринка з усіх боків, розріжте шашлик поздовж між шампурами й посмажте ще кілька хвилин.
Порада від Інформатора: жирна підчеревина під час смаження "плавиться", просочує м’ясо і робить його неймовірно ніжним! Температура готового м’яса всередині має бути - 76 C, перевіряйте кухонним термометром.