Ця запіканка виходить дуже ніжною і готується доволі просто
3 червня народилась українська скрипалька та співачка Ассія Ахат. Сама вона готує рідко, втім любить екзотичні кухні світу, а також українську кухню - борщ з варениками, адаптовані під європейську кухню, тобто з мінімальною кількістю жиру.
"Гості до мене часто приходять. Крім того, я люблю збирати вдома дівич-вечори. Отримую від цього велику насолоду, а гості ще більше. І якось так виходить, що тільки приходять гості, всі плавно переміщаються в район кухні: чи щось перекусити, чи просто випити кави. І тут на стіл подається все, що є у хаті. Навіть якщо я сама зараз не їм, то із задоволенням дивлюся, як їдять інші. На жаль, до чаю чи кави у мене ніколи не подаються цукерки. Я їх не люблю і тому не тримаю вдома. Але дуже часто подаю сирники або сирну запіканку власного приготування", - розповіла якось Ахат.
Отже, рецепт запіканки від Асіх Ахат сподобається всім українським жінкам, які слідкують за власною фігурою. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду.
Банан, апельсин та вишні ретельно промийте під проточною водою. Банан та апельсин очистіть від шкірки та наріжте дрібними кубиками. Видаліть кісточки з вишень.
Насіння висипте на сковорідку та підсмажте, постійно помішуючи 2-5 хвилин. Очистіть насіння від лушпиння. Яйце помийте та відокремте білок від жовтка.
У сир додайте жовток, ретельно перемішайте. Додайте крохмаль, мед, цукор та лимонний сік. Знову все ретельно перемішайте.
У білок додайте щіпку солі, збиваємо його в піну. Збитий білок додайте в сирну суміш. Ретельно перемішайте. Розігрійте духовку до 180 ºС.
Форму змастіть олією, викладіть подрібнені банан та апельсин, а також вишні. Посипте все насінням. Зверху викладіть сирну масу та поставте в духовку на 30-35 хвилин.
Порада від Інформатора: готову запіканку викладіть на блюдо, прикрасьте фруктами і подавайте до стол.