Одна з небагатьох страв, яку вміє готувати Ассія Ахат

Ця запіканка виходить дуже ніжною і готується доволі просто

Рецепт, їжа, продукти, корисні поради, харчування, лайфхак
Ассія Ахат пригощає таким десертом своїх гостей!

3 червня народилась українська скрипалька та співачка Ассія Ахат. Сама вона готує рідко, втім любить екзотичні кухні світу, а також українську кухню - борщ з варениками, адаптовані під європейську кухню, тобто з мінімальною кількістю жиру.  

"Гості до мене часто приходять. Крім того, я люблю збирати вдома дівич-вечори. Отримую від цього велику насолоду, а гості ще більше. І якось так виходить, що тільки приходять гості, всі плавно переміщаються в район кухні: чи щось перекусити, чи просто випити кави. І тут на стіл подається все, що є у хаті. Навіть якщо я сама зараз не їм, то із задоволенням дивлюся, як їдять інші. На жаль, до чаю чи кави у мене ніколи не подаються цукерки. Я їх не люблю і тому не тримаю вдома. Але дуже часто подаю сирники або сирну запіканку власного приготування", - розповіла якось Ахат.

Отже, рецепт запіканки від Асіх Ахат сподобається всім українським жінкам, які слідкують за власною фігурою. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду. 

Ассія Ахат.
Ассія Ахат.

Фруктова запіканка від Ассії Ахат

Вам знадобиться:

  • Сир - 4 столові ложки.
  • Банани - 1 штука.
  • Апельсини - 1 штука.
  • Вишні - 100 г.
  • Насіння (соняшник) - 1 столова ложка.
  • Яйця - 1 штука.
  • Крохмаль - 1 чайна ложка.
  • Мед - 1 чайна ложка.
  • Лимонний сік - 2 чайні ложки.
  • Цукор - 3 столові ложки.
Ви можете поексперементувати і додати замість цих інгредієнтів - свої улюблені ягоди нта фрукти!
Ви можете спробувати поексперементувати і додати замість цих інгредієнтів - свої улюблені ягоди та фрукти!

Як готувати: 

Банан, апельсин та вишні ретельно промийте під проточною водою. Банан та апельсин очистіть від шкірки та наріжте дрібними кубиками. Видаліть кісточки з вишень.

Насіння висипте на сковорідку та підсмажте, постійно помішуючи 2-5 хвилин. Очистіть насіння від лушпиння. Яйце помийте та відокремте білок від жовтка.

У сир додайте жовток, ретельно перемішайте. Додайте крохмаль, мед, цукор та лимонний сік. Знову все ретельно перемішайте.

У білок додайте щіпку солі, збиваємо його в піну. Збитий білок додайте в сирну суміш. Ретельно перемішайте. Розігрійте духовку до 180 ºС.

Форму змастіть олією, викладіть подрібнені банан та апельсин, а також вишні. Посипте все насінням. Зверху викладіть сирну масу та поставте в духовку на 30-35 хвилин.

Порада від Інформатора: готову запіканку викладіть на блюдо, прикрасьте фруктами і подавайте до стол.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube