Якщо з м'ясом набридло: рибний плов з горіхами й сухофруктами

На приготування такого плову у вас піде всього година

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
За цим рецептом ви отримаєте чотири порції - на всю сім'ю!

Сьогодні пропонуємо приготувати розкішний рибний плов, з горіхами та сухофруктами. Така страва стане чудовою прикрасою будь-якого столу. І, мабуть, найкраще те, що все готується в одній каструлі! Рецепт рибного плову з кунжутною пастою сподобається всім сподобається всім любителям оригінальних кулінарних поєднаньГотувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас традиційну кулінарну пораду. 

Рибний плов з горіхами і сухофруктами під соусом з кунжутної пасти

Вам знадобиться:

  • Біла риба (хек, тріска, мінтай) - 800 г.
  • Куркума - ½ чайної ложки.
  • Лимон - половинка. 
  • Сіль і чорний перець - до смаку.
  • Топлене або вершкове масло - 1 столова ложка.
  • Вермішель - 125 г.
  • Часник - 3 зубчики.
  • Шафран - 1 велика щіпка.
  • Кориця - 1 паличка.
  • Кардамон - дрібка.
  • Арахіс або кедрові горішки - 50 г.
  • Мигдаль - 50 г.
  • Рис басматі - 250 г.
  • Родзинки - 30 г.

Для соусу тахіні:

  • Петрушка - 25 г.
  • Коріандр - 25 г.
  • М'ята, листя - 25 г.
  • Сметана або грецький йогурт - 100 г.
  • Кунжутна паста - 30 г.
  • Лимон - 1 штука.
  • Часник - 1 зубчик. 
Рибний плов з горіхами й сухофруктами 1
Ця страва має приголомшливий смак завдяки рису, рибі та спеціям - з горіхами й сухофруктами!

Як готувати: 

Покладіть усі інгредієнти для соусу в кухонний комбайн і перемішайте. Перелийте в миску і відставте.

Замаринуйте рибу в куркумі, лимонному соці та дрібці солі на 15 хвилин.

На сковороді розтопіть масло, потім обсмажте вермішель до темно-золотистого кольору.

Додайте часник, спеції, горіхи і смажте, помішуючи, до золотистого кольору горіхів. Додайте зціджений рис, приправте сіллю та перемішайте, щоб покрити топленим маслом і спеціями.

Злегка перемішайте рис, поки він не підрум’яниться і не стане гарячим, потім додайте сухофрукти та 500 мл окропу. Накрийте сковороду, зменшіть вогонь і тушкуйте протягом хвилини.

Додайте мариновану рибу і варіть 10 хвилин або доки рис і риба не зваряться і вода не вбереться. 

Порада від Інформатора: викладіть на блюдо та подавайте з соусом тахіні та часточками лимона.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube