Тейлор Свіфт видала рецепт насолоди: Завжди роблю і робитиму для вечірок

Читать на русском

13 грудня легендарна співачка відзначає свій день народження.

Читать на русском
Рецепт, їжа, Тейлор Свіфт
Тейлор Свіфт любить готувати.

13 грудня легендарна співачка відзначає свій день народження.

Співачка Тейлор Свіфт 13 грудня відзначає свій день народження. Американська актриса та зірка поп-сцени не один рік входить у топ найоплачуваніших виконавців року за версією Forbes. Вона дала інтерв'ю й розкрила шанувальникам один із своїх секретів – рецепти трьох коронних страв.

кулінарні результати перевершать всі очікування, як і заробітки Тейлонр Свіфт!
Кулінарні результати за цими рецептами перевершать всі очікування, як і заробітки Тейлор Свіфт!

"Я завжди багато готувала, але зрештою знайшла рецепти трьох страв, які завжди роблю і робитиму для вечірок", - пояснила співачка.

Першим у списку Свіфт став курячий фахітос (або фахіта) за рецептом відомого американського кухаря-письменника Джеймі Олівера. Це страва мексиканської кухні, яка готується зі смужок смаженого на грилі та загорнутого у тортилью м'яса.

Співачка рекомендувала використовувати для фахітосу мексиканський шоколадний соус моле. Для цього поєднуються томати, кмин та шоколад! 

Такий соус додає приємний смак до пряної курки та овочів.
Такий соус додає приємний смак до пряної курки та овочів.

Для приготування страви візьміть:

  • оливкову олію;
  • ½ чайної ложки солодкої копченої паприки;
  • ½ чайної ложки м’якого порошку чилі;
  • ½ чайної ложки меленого кмину;
  • 1 лайм;
  • 1 велику червону цибулину;
  • 1 жовтий перець;
  • 1 червоний перець;
  • 4 х 120 г курячих грудок без шкіри;
  • 4 коржика з борошна грубого помелу;
  • 4 гілочки свіжого коріандру;
  • 4 столові ложки натурального йогурту.

Для соусу моле: 

  • 2 середньостиглих помідора;
  • 2 столові ложки пасти чіпотле;
  • ½ чайної ложки меленої кориці;
  • 1 чайна ложка меленого кмину;
  • 1 щіпка м’якого порошку чилі;
  • 15 г якісного чорного шоколаду (70%).

Як готувати: 

Помістіть 1 столову ложку олії в миску зі спеціями та половиною соку лайма. Очистіть і дрібно наріжте цибулю, потім обріжте перець і видаліть насіння. Наріжте перець і курячі грудки смужками по 1 см.

Додайте цибулю, перець і курку в миску зі спеціями з дрібкою морської солі та чорного перцю і перемішайте до покриття. Залиште маринуватися, поки приготуєте соус.

На середньому вогні налийте 1 столову ложку олії на сковороду. Дрібно наріжте помідори і додайте в сковороду, потім спеції. Варіть 2-3 хвилини, потім залийте 200 мл гарячої води. Готуйте ще 10 хвилин або поки не загусне, розім’явши помідори, щоб соус вийшов гладкішим.

Зніміть з вогню і дрібно натріть шоколад, помішуйте, поки він не розтане, потім відкладіть. Загорніть коржі у фольгу та покладіть набік.

Налийте 1 столову ложку олії у велику сковороду на середньо-сильному вогні. Додайте курку та овочі та смажте 6 хвилин або до готовності, перевертаючи. Тим часом поставте коржі у розігріту духовку на 5 хвилин, щоб вони прогрілися. Половину лайма, що залишилася, наріжте дольками, листя коріандру виберіть і дрібно наріжте, а йогурт покладіть у невелику миску.

Вийміть коржики з духовки та приготуйте фахітас: візьміть обгортку, налийте трохи соусу моле, а зверху викладіть курку та овочі. Ложкою налийте трохи йогурту, розсипте кілька листків коріандру та вичавіть трохи соку лайма. 

проста на перший погляд страва вимагає надто багато інгредієнтів.
Друга проста на перший погляд страва вимагає забагато інгредієнтів - для приготування натурального томатного соусу до спагетті.

Другим рецептом, яким поділилася Свіфт, стали класичні спагетті із фрикадельками від американської письменниці кулінарних книг Айни Гартен. 

Для приготування візьміть:

  • 220 г фунта телятини;
  • 225 г фунта свинячого фаршу;
  • 450 г яловичого фаршу;
  • 1 склянку свіжих білих хлібних крихт (4 скибочки);
  • 1/4 склянки приправлених сухих хлібних крихт;
  • 2 столові ложки подрібненої свіжої листової петрушки;
  • 1/2 чашки свіжотертого сиру - пармезану;
  • 2 чайні ложки солі;
  • 1/2 чайної ложки свіжомеленого чорного перцю;
  • 1/4 чайної ложки меленого мускатного горіха;
  • 1 велике яйце;
  • соняшникову або лляну (рослинну) олію;
  • оливкову олію.

Для соусу:

  • 1 столова ложка оливкової олії;
  • 1 чашка нарізаної білої цибулі (1 цибулина);
  • 1 1/2 чайної ложки подрібненого часнику;
  • 1/2 склянки червоного вина, наприклад К'янті;
  • 1 баночка помідорів чері;
  • 1 столова ложка подрібненої свіжої листової петрушки;
  • 1 1/2 чайної ложки кошерної солі;
  • 1/2 чайної ложки свіжомеленого чорного перцю.

Для подачі:

  • 450 г спагетті, зварених відповідно до інструкцій на упаковці;
  • свіжий натертий пармезан.

Як готувати: 

Помістіть у миску фарш, панірувальні сухарі, петрушку, пармезан, сіль, перець, мускатний горіх, яйце та 3/4 склянки теплої води. Дуже злегка перемішайте виделкою. Руками злегка сформуйте з суміші 2-дюймові фрикадельки. У вас вийде від 14 до 16 фрикадельок.

Налийте однакову кількість рослинної та оливкової олії у велику сковороду на глибину в півсантимера. Розігрійте олію. Дуже обережно порціями помістіть фрикадельки в олію і добре обсмажте їх з усіх боків на помірному вогні, обережно перевертаючи лопаткою або виделкою. Кожна партія займає близько 10 хвилин. Вийміть фрикадельки на тарілку, застелену паперовими рушниками. Вилийте масло, але не мийте сковороду.

Для соусу розігрійте в тій же сковороді оливкову олію. Додайте цибулю і пасеруйте на середньому вогні до прозорості 5-10 хвилин. Додайте часник і варіть ще 1 хвилину. Додайте вино і варіть на сильному вогні, вискрібаючи всі коричневі шматочки в сковороді, поки майже вся рідина не випарується, приблизно 3 хвилини. Додайте помідори, петрушку, сіль і перець.

Поверніть фрикадельки в соус, накрийте кришкою і тушкуйте на найменшому вогні 25-30 хвилин, поки фрикадельки не будуть готові. 

Подавайте фрикадельки гарячими на відварених спагетті та посипайте тертим пармезаном!
Подавайте фрикадельки гарячими на відварених спагетті та посипайте тертим пармезаном!

Найскладніший рецепт залишився насамкінець — курча кухні муглай від британського ресторанного критика Найджели Лоусон.

Для приготування візьміть:

  • 1 шматочок очищеного імбиру;
  • 4 зубчики часнику;
  • 2 чайні ложки меленого кмину;
  • 1 чайну ложку меленого коріандру;
  • 1/2 чайної ложки сушених пластівців чилі;
  • 4 столові ложки меленого мигдалю;
  • 5 стручків кардамону, подрібнених;
  • 1 паличку кориці, розламану навпіл;
  • 2 лаврових листки;
  • 4 гвоздики;
  • 1/4 склянки рослинного масла;
  • 1,3 кг курячих стегон без кісток, кожне розрізати на 2 частини;
  • 2 цибулини, дрібно нарізані;
  • 1 чашку грецького йогурту;
  • 1 склянку курячого бульйону;
  • 1/2 склянки жирних вершків;
  • 1/2 чашки золотистоих родзинок;
  • 1 столову ложку цукру;
  • 1 чайну ложку солі;
  • 3/4 склянки підсмаженого мигдалю для гарніру.

Як готувати: 

Помістіть імбир, часник, кмин, коріандр і чилі в кухонний комбайн або в ступку і змішайте до пасти. Додайте мелений мигдаль і воду, а потім знову перемішайте і відкладіть.

Розігрійте олію у великій сковороді та додайте шматочки курки - порціями, щоб вони смажилися, а не тушкувались - і готуйте їх достатньо довго, щоб вони підсмажилися з обох сторін, а потім викладіть на блюдо.

Додайте спеції і поверніть їх в олію. Додайте цибулю і готуйте, поки вона не розм’якшиться і не підрум’яниться, але тримайте повільний вогонь і часто помішуйте, щоб не пригоріло. Влийте змішану пасту і варіть все до однорідності кольору.

Додайте йогурт, по півсклянки за раз, помішуючи його, щоб отримати соус, а потім додайте бульйон та вершки. Покладіть обсмажену курку назад у сковороду разом із соком, що зібрався під нею, і посипте цукром і сіллю. Накрийте кришкою і готуйте на повільному вогні 20 хвилин, перевіряючи, чи м’ясо приготувалося. Готову страву посипте підсмаженим мигдалем.

Що ж, друзі Тейлор Свіфт цілковито можуть покладатися на співачку як на господарку вечірки.
Що ж, друзі Тейлор Свіфт цілковито можуть покладатися на співачку як на господарку вечірки.

Абсолютним фаворитом в багатьох стануть спагетті з фрикадельками! Та сама Тейлор, хоч і готує їх гостям, та все ж намагається дотримуватись дієти й регулярно займається спортом. 

Щодня зранку вона п'є апельсиновий сік, на обід Тейлор любить бутерброди з тонко нарізаними грудками з гастронома, з салатом або перцем. А на вечерю, вона, як правило, їсть макарони із цільної пшениці з сиром, лосось на грилі або курку із зеленим горошком чи квасолею.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.