Дублін Коддл - рагу з картоплею та ковбасою, яке повільно готується в духовці
День Святого Патрика відзначається 17 березня, і в цей день кожен може відчути себе ірландцем - якщо не за народженням, то за духом. Рецепт печені по-ірландськи сподобається всім українцям. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
Розігрійте духовку до 180 С. Розігрійте велику пательню на сильному вогні. Додайте бекон і готуйте до хрусткої скоринки приблизно п’ять хвилин. Вийміть бекон, щоб він стек на паперових рушниках. Залиште жир у пательні.
Додайте сосиски по кілька за раз - не переповнюйте сковороду - і обсмажуйте з кожного боку до золотистої скоринки. Не потрібно готувати до кінця. Вийміть на тарілку і продовжте з додатковими сосисками. Зніміть на тарілку. Коли достатньо охолоне, наріжте шматочками розміром 2,5 см.
Зменшіть вогонь до мінімуму, а потім всипте борошно. Варіть дві хвилини, постійно помішуючи. Потім повністю зніміть з вогню. Додайте 0,25 л пива.
Покладіть у підливу половину картоплі, потім половину цибулі, половину часнику, половину бекону, половину сосисок, половину петрушки, лавровий лист, чебрець і чорний перець. Повторіть шари з рештою інгредієнтів.
Залийте все бульйоном. Накрийте кришкою та запікайте в розігрітій духовці принаймні дві години.
Порада від Інформатора: в цьому рецепті можна використати навіть ковбасу замість свинячих сосисок. Не додавайте більше солі, ця страва дуже солона. Якщо ви не хочете брати пиво, просто додайте зайву склянку будь-якого бульйону, який ви використовуєте.