Ірладнська вечеря прямо з Дубліна на День Святого Патрика

Дублін Коддл - рагу з картоплею та ковбасою, яке повільно готується в духовці

Рагу, мясо, картопля, їжа, продукти, рецепт, кухня, корисні поради, харчування, лайфхак
Чудова страва для будь-якого дня, коли вам потрібна комфортна їжа!

День Святого Патрика відзначається 17 березня, і в цей день кожен може відчути себе ірландцем - якщо не за народженням, то за духом. Рецепт печені по-ірландськи сподобається всім українцям. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.   

Перед такою стравою ніхто не встоїть!
Перед такою стравою ніхто не встоїть!

Печеня Дублін Коддл

Вам знадобиться: 

  • Бекон - 8 скибочок.
  • Свинячі ковбаски - 450 г.
  • Борошно - 3 столові ложки.
  • Пиво - 1 пляшка пива.
  • Картопля - 900 г.
  • Цибуля - 2 штуки. 
  • Часник - 4 зубчики.
  • Мелена петрушка - 4 столові ложки.
  • Лавровий лист - 3 штуки. 
  • Сушений чебрець - 1 чайна ложка.
  • Свіжий мелений чорний перець - до смаку.
  • Бульйон - 2 склянки.
Рагу Дублін Коддл 1
Це ситно, легко, смачно, і куди більше по-ірландськи, ніж солонина!

Як готувати:

Розігрійте духовку до 180 С. Розігрійте велику пательню на сильному вогні. Додайте бекон і готуйте до хрусткої скоринки приблизно п’ять хвилин. Вийміть бекон, щоб він стек на паперових рушниках. Залиште жир у пательні.

Додайте сосиски по кілька за раз - не переповнюйте сковороду - і обсмажуйте з кожного боку до золотистої скоринки. Не потрібно готувати до кінця. Вийміть на тарілку і продовжте з додатковими сосисками. Зніміть на тарілку. Коли достатньо охолоне, наріжте шматочками розміром 2,5 см. 

Зменшіть вогонь до мінімуму, а потім всипте борошно. Варіть дві хвилини, постійно помішуючи. Потім повністю зніміть з вогню. Додайте 0,25 л пива. 

Покладіть у підливу половину картоплі, потім половину цибулі, половину часнику, половину бекону, половину сосисок, половину петрушки, лавровий лист, чебрець і чорний перець. Повторіть шари з рештою інгредієнтів.
Залийте все бульйоном. Накрийте кришкою та запікайте в розігрітій духовці принаймні дві години.

Порада від Інформатора: в цьому рецепті можна використати навіть ковбасу замість свинячих сосисок. Не додавайте більше солі, ця страва дуже солона. Якщо ви не хочете брати пиво, просто додайте зайву склянку будь-якого бульйону, який ви використовуєте.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube