Готувати у глині – просто кайф! Риба, м’ясо, овочі – жоден аромат не виходить назовні, максимально зберігаючи смак
23 лютого народився третій президент України Віктор Ющенко. Він любить качку по-трипільськи та борщ, який готує його дружина Катерина. Сьогодні ми приготуємо качку, або курча, запечене у глині, за рецептом популярного українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка.
Рецепт запеченої качки сподобається більшості українців. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарніу пораду.
Качину тушку помийте і випатрайте. Усі спеції – куркуму, імбир, карі, паприку, сушений часник, чорний перець, мускат, гострий червоний перець – по 3 г – змішайте з оливковою олією і соєвим соусом.
Качку рясно змастіть цією сумішшю приправ. Обмотайте тушку марлею в кілька шарів, зверху обмажте глиною і відправте на розпечене вугілля.
Дістаньте приблизно через 1-1,5 години – тут все залежить від розмірів тушки – і очистіть від глини та марлі. Власне, можна використовувати будь-який набір спецій. Смачного!
Порада від Інфомратора: глину можна брати будь-яку, але спочатку її потрібно перевірити: зробити з неї кульку і кинути у вогонь, через дві хвилини дістати – якщо кулька не розтріскалася, то це означає, що глина придатна для приготування цієї страви.