У четвер та п'ятницю 26-27 грудня на небі сформується напружена конфігурація
Як Ігор Рець вижив на стежці ухилянтів із Закарпаття в Румунію
Кореспондент Інформатора забрався на високогір'я Карпат і прожив тиждень у притулку для туристів, щоби взяти інтерв'ю у ухилянтів; на шляху він зустрів прикордонників, військкомів із Хуста, а також численні порушення закону
Подорож Ігоря закінчилася у ТЦК та СП Хуста, звідки, як вважають ухилянти, одна дорога – до учебки, а потім на фронт. У Хусті кореспондент Інформатора зафіксував численні порушення закону. Підсумком поїздки став докладний звіт про пригоди. Інформатор публікує цей звіт у кількох частинах.
Фіолет - Різдвяна
Зараз слухають і кайфують - прем'єра кліпу
«Для мене «Різдвяна» про час, якого завжди мало, який іноді хочеться зупинити, сповна насолодитися моментом щастя… Свята ж - це паузи, які дозволяють пригальмувати, озирнутися назад, побути - якщо є така можливість - з найріднішими. Для величезної кількості українців зібратися сьогодні на свята сімейним колом - справжня розкіш…», - Колос.
ТОП-5 найбагатших людей України у рейтингу Forbes
Вказана динаміка змін за поточний рік
1
Рінат Ахметов
$4,0 млрд.
2
Віктор Пінчук
$2,0 млрд.
3
Вадим Новинський
$1,2 млрд.
4
Костянтин Жеваго
$1,2 млрд.
5
Геннадій Боголюбов
$1,0 млрд.
Підземна тюрма ТЦК на Закарпатті
Історія Олександра Литвина
Заброньованого чоловіка з Дніпра затримали біля Говерли, звинуватили у спробі незаконного перетину кордону та тримали у ТЦК міста Хуст
ТОП-10 найпотужніших економік світу
За даними Світового банку
1
США
$27 360,935 млрд.
2
Китай
$17 794,782 млрд.
3
Німеччина
$4 456,081 млрд.
4
Японія
$4 212,945 млрд.
5
Індія
$3 549,919 млрд.
6
Велико-британія
$3 340,032 млрд.
7
Франція
$3 030,904 млрд.
8
Італія
$2 254,851 млрд.
9
Бразилія
$2 173,666 млрд.
10
Канада
$2 140,086 млрд.
Підпал авто ЗСУ
Кому саме спецслужби РФ через ресурси з працевлаштування пропонують легкі гроші за злочин против оборони держави: розслідування Інформатора
Під виглядом людини, яка шукає швидкий заробіток, наш кореспондент Ігор Рець поспілкувався в соцмережах з російськими вербувальниками та зробив висновки, що можуть бути корисні для безпеки ваших дітей та друзів
Кулінарний рецепт від Інформатора
Гусак чи качка, ось у чому питання: різдвяний стіл по-данськи
На приготування цієї різдвяної страви – справжньої окраси святкового столу – у вас піде близько двох годин. На підготовку піде 10 хвилин, на приготування – година 40 хвилин, та страві слід відпочити ще 10 хвилин.
Чи небезпечно готувати їжу у фользі: остаточний вирок вчених
Щоб не нашкодити собі, навчитеся правильно та дозовано користуватися звичним для будь-якої кухні атрибутом
Ми звикли вважати: все, що готується у фользі, виходить дієтичним і корисним для здоров'я. Але ж суперечки навколо алюмінію, який вона містить, тривають декілька років - чи проникає він в організм людини? І якщо так, то в яких кількостях і наскільки це небезпечно?
Аби визначити норми максимального споживання алюмінію разом із їжею, Європейська комісія з безпеки продуктів EFSA розрахувала допустиме тижневе дозування на рівні 1 мг/кг маси тіла на тиждень. Але треба враховувати, що алюміній потрапляє в організм людини різними способами. І фольга грає у цьому процесі не пасе задніх.
Це підтвердили незалежні дослідження щодо забруднення їжі алюмінієм при приготуванні у фользі. І ось що потрібно знати, щоб уникнути помилок у її використанні.
Що провокує підвищення вмісту алюмінію під час запікання?
температура: при 150-220°С забруднюються будь-які продукти. Дослідження показали: у м'ясі птиці, яке запікалося при температурі вище 150 °С, концентрація алюмінію зросла більш ніж на 200%, у яловичині та баранині - на 370%,
час запікання: за високих температур допустимо менше 40 хвилин, за середніх - до години,
тип м'яса: червоне м'ясо забруднюється швидше та сильніше, оскільки має більшу кислотність, ніж біле.
маринади: будь-які продукти, що мають кисле середовище - оцет, вино, лимон, апельсиновий та лимонний соки. Наприклад, у скумбрії, що запікалась у маринаді, вміст алюмінію сягає 49 мг/кг, без маринаду - 4,66 мг/кг. Дослідження підтвердили, що руйнування захисного шару алюмінію у фользі та проникнення його в їжу залежить від кислотності середовища. Тому у будь-якому кислому соусі процес йде активніше,
шкіра на м'ясі: коли вона є в грудці качки або в стегні індички, при запіканні це бар'єр від проникнення алюмінію. Різниця у його концентрації у тому й іншому випадку виходить величезна. Зі шкірою - 0,45 мг/кг, без шкіри - 51,7 мг/кг.
Які ще бувають помилки у використанні фольги?
Під час приготування. Не кладіть фольгу на лист, випікаючи печиво. Його низ, стикаючись із фольгою, піддається вищим температурам. Тому поки верх готуватиметься, низ підгорить. Не використовуйте фольгу для запікання картоплі, оскільки вона зберігає не лише тепло, а й вологу. Тому замість запеченої скоринки отримайте промоклу шкірку.
Під час підготовки духовки. Не стеліть фольгу на дно духовки, щоб уберегти її від жиру. По-перше, це порушить циркуляцію повітря та процес запікання. По-друге, може призвести до несправності духовки.
При зберіганні. Тримати м'ясо в холодильнику у фользі може бути зручно, але небезпечно. Наприклад, вміст алюмінію у шинці, загорнутій у фольгу, збільшується до 60 мг/кг за три дні зберігання. Крім того, кислі продукти руйнують захисний шар фольги не тільки під час приготування, а й при зберіганні продуктів.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналіІнформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.