Піца при правильному приготуванні може бути не просто корисною, а справжнім джерелом білка
Піца є однією з найпопулярніших страв у світі завдяки універсальності і смаку. Вона походить з Італії, а її сучасний вигляд сформувався у місті Неаполь. Кожна країна світу адаптувала піцу під місцеві смаки та інгредієнти. Є безліч її варіантів приготування, від популярної сирної, до дієтичної без використання тіста. Одним таким корисним рецептом поділилась українська телеведуча Надія Матвєєва.
Вона 15 листопада святкує свій 57-й день народження. Надія Матвєєва отримала широку популярність як ведуча тележурналу "Все буде добре" на СТБ, а ще "Все буде смачно!" та "Неймовірна правда про зірок". Наразі вона веде авторський проєкт на YouTube під назвою "Добре з Надією!", де обговорюються актуальні питання, зокрема здоров'я, психологія, стосунки, кулінарія та інші.
В рамках одного з випусків вона і приготувала піцу для тих, хто слідкує за своєю фігурою. Така страва не містить тіста, натомість є джерелом білка.

У велику миску викладіть фарш, додайте яйце, сіль та перець. Перемішайте. Потім візьміть деко, вистеліть пергаментом та викладіть на нього фарш, сформувавши з нього корж товщиною 1-1,5 см. Відправте у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
Тим часом наріжте печериці на скибочки, цибулю, перець, помідори. Натріть сир. Коли час вийде, дістаньте корж, змастіть його томатним соусом чи кетчупом, і викладіть інгредієнти начинки. Посипте сиром. Поставте у духовку на 10 хвилин. Після випікання дайте їй постояти хвилин 5-10 і можна нарізати. Смачного!
Поради від Інформатора: основу піци можна зробити пікантнішою, додавши папріку, сушений часник, хмелі-сунелі чи інші спеції на ваш смак. Начинку також можна урізноманітнити, додавши оливки, кілька видів сиру, зелень чи зробити її солодкою з ананасом та грушою.