Як смачно приготувати броколі: три рецепти

Читать на русском

Рецепти з броколі

Читать на русском
Як смачно приготувати броколі: три рецепти

Рецепти з броколі

Броколі — універсальний продукт, її можна вживати у сирому вигляді, варити, запікати, робити крем-суп, додавати до салатів. Для приготування страв можна використовувати броколі у свіжому чи замороженому вигляді.

Інформатор зібрав три найкращі рецепти страв із броколі.

Салат з броколі та йогуртовою заправкою

Інгредієнти:

  • 150 грамів броколі;
  • 3 ст. л. йогурту;
  • 1 ст. л. американської гірчиці;
  • 1/2 зубчики часнику;
  • 1 гілочка м'яти;
  • 5 грамів перцю чилі;
  • петрушка та сіль за смаком.

Спосіб приготування

  1. Зварити броколі в підсоленій воді 1,5 хвилини, після закипання викладіть у воду з льодом або відкиньте на друшляк і поставте під холодну воду на 30 секунд.
  2. Переходьте до приготування заправки до броколі: йогурт змішайте в мисці з гірчицею і видавленим зубчиком часнику. Помийте 1 гілочку м'яти, обірвіть листя, дрібно наріжте і додайте до йогурту. Також дрібно поріжте перець чилі та змішайте всі інгредієнти до однорідної маси. За бажанням можна додати кілька гілочок нарізаної петрушки.
  3. Викладайте броколі у глибоку тарілку, а зверху поливайте йогуртовою заправкою.

Як смачно приготувати броколі: три рецепти 1

Брокколі, запечена з часником

Інгредієнти:

  • 600-700 грам броколі;
  • 3 столові ложки оливкової олії + для змащування;
  • 4 зубчики часнику;
  • сіль та мелений перець за смаком;
  • 30-50 г пармезану;
  • 1 лимон.

Спосіб приготування

  1. Розберіть броколі на суцвіття і викладіть на деко, трохи змащене маслом. Додайте до капусти олію, подрібнений часник, сіль і перець і як слід перемішайте.
  2. Запікайте при температурі 220 °C протягом 10-15 хвилин. Не забувайте, що чим довше готувати броколі, тим м'якшою вона буде. Перед подачею посипте її тертим пармезаном і полийте лимонним соком.

Як смачно приготувати броколі: три рецепти 2

Оладки з броколі з пармезаном

Інгредієнти:

  • 230 грамів броколі;
  • 1 яйце;
  • 65 грамів борошна;
  • 30 г пармезану;
  • 1 зубчик часнику;
  • сіль та мелений чорний перець — за смаком;
  • рослинна олія — ​​для смаження.

Спосіб приготування

  1. Дрібно наріжте суцвіття та очищене стебло броколі. Відваріть капусту на пару за 5 хвилин і остудіть.
  2. Злегка збийте віночком яйце. Додайте до нього борошно, дрібно натертий пармезан, подрібнений часник, сіль і перець і ретельно перемішайте. Викладіть у суміш броколі, трохи помніть все товкачем і ще раз перемішайте. За необхідності підсоліть.
  3. У сковороді розігрійте олію на помірному вогні. Викладайте по 1-2 столові ложки тіста на сковороду і сплющуйте ложкою або лопаткою, надаючи форму оладки. Обсмажуйте їх по 2-3 хвилини з одного боку та по 1-2 хвилини з іншого. Оладки повинні підрум'янитися.

Як смачно приготувати броколі: три рецепти 3

Нагадаємо, ми писали простий рецепт пишних сирників, як у бабусі.

Інформатор також розповідав, як приготувати куряче м'ясо у білому вині швидко та смачно.

Крім того, ми писали, як приготувати печінковий торт.

Також ми розповідали, як приготувати домашню шаурму.

Раніше Інформатор публікував рецепт гарбузової запіканки: як її готують в Італії. Ми також розповідали, як приготувати сирний суп на вершковій основі.

Крім того, ми писали про простий рецепт шарлотки з яблуками та як приготувати класичний французький цибульний суп із плавленим сиром.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте в нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.