Як смачно приготувати броколі: три рецепти
Рецепти з броколі
Рецепти з броколі
Броколі — універсальний продукт, її можна вживати у сирому вигляді, варити, запікати, робити крем-суп, додавати до салатів. Для приготування страв можна використовувати броколі у свіжому чи замороженому вигляді.
Інформатор зібрав три найкращі рецепти страв із броколі.
Салат з броколі та йогуртовою заправкою
Інгредієнти:
- 150 грамів броколі;
- 3 ст. л. йогурту;
- 1 ст. л. американської гірчиці;
- 1/2 зубчики часнику;
- 1 гілочка м'яти;
- 5 грамів перцю чилі;
- петрушка та сіль за смаком.
Спосіб приготування
- Зварити броколі в підсоленій воді 1,5 хвилини, після закипання викладіть у воду з льодом або відкиньте на друшляк і поставте під холодну воду на 30 секунд.
- Переходьте до приготування заправки до броколі: йогурт змішайте в мисці з гірчицею і видавленим зубчиком часнику. Помийте 1 гілочку м'яти, обірвіть листя, дрібно наріжте і додайте до йогурту. Також дрібно поріжте перець чилі та змішайте всі інгредієнти до однорідної маси. За бажанням можна додати кілька гілочок нарізаної петрушки.
- Викладайте броколі у глибоку тарілку, а зверху поливайте йогуртовою заправкою.
Брокколі, запечена з часником
Інгредієнти:
- 600-700 грам броколі;
- 3 столові ложки оливкової олії + для змащування;
- 4 зубчики часнику;
- сіль та мелений перець за смаком;
- 30-50 г пармезану;
- 1 лимон.
Спосіб приготування
- Розберіть броколі на суцвіття і викладіть на деко, трохи змащене маслом. Додайте до капусти олію, подрібнений часник, сіль і перець і як слід перемішайте.
- Запікайте при температурі 220 °C протягом 10-15 хвилин. Не забувайте, що чим довше готувати броколі, тим м'якшою вона буде. Перед подачею посипте її тертим пармезаном і полийте лимонним соком.
Оладки з броколі з пармезаном
Інгредієнти:
- 230 грамів броколі;
- 1 яйце;
- 65 грамів борошна;
- 30 г пармезану;
- 1 зубчик часнику;
- сіль та мелений чорний перець — за смаком;
- рослинна олія — для смаження.
Спосіб приготування
- Дрібно наріжте суцвіття та очищене стебло броколі. Відваріть капусту на пару за 5 хвилин і остудіть.
- Злегка збийте віночком яйце. Додайте до нього борошно, дрібно натертий пармезан, подрібнений часник, сіль і перець і ретельно перемішайте. Викладіть у суміш броколі, трохи помніть все товкачем і ще раз перемішайте. За необхідності підсоліть.
- У сковороді розігрійте олію на помірному вогні. Викладайте по 1-2 столові ложки тіста на сковороду і сплющуйте ложкою або лопаткою, надаючи форму оладки. Обсмажуйте їх по 2-3 хвилини з одного боку та по 1-2 хвилини з іншого. Оладки повинні підрум'янитися.
Нагадаємо, ми писали простий рецепт пишних сирників, як у бабусі.
Інформатор також розповідав, як приготувати куряче м'ясо у білому вині швидко та смачно.
Крім того, ми писали, як приготувати печінковий торт.
Також ми розповідали, як приготувати домашню шаурму.
Раніше Інформатор публікував рецепт гарбузової запіканки: як її готують в Італії. Ми також розповідали, як приготувати сирний суп на вершковій основі.
Крім того, ми писали про простий рецепт шарлотки з яблуками та як приготувати класичний французький цибульний суп із плавленим сиром.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте в нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.