Овочі по-лігурійськи в духовці: рецепт

Італійська кухня, рецепт з Лігурії

Овочі по-лігурійськи в духовці: рецепт

Коли ви будете подорожувати італійською Рів'єрою, неодмінно скуштуйте там фаршированих овочів, які люблять не тільки місцеві жителі, але й приїжджі туристи.

 А поки ви не доїхали до Лігурії, але вам цікаво, що ж це за страва така, Інформатор пропонує приготувати її вдома. Нескладно і дуже смачно: ваші домочадці та гості будуть у захваті.

 
Овощи
 

Вперше про фаршировані овочі по-лігурійськи у 1893 році у своїй кулінарній енциклопедії згадав генуезький шеф-кухар Джованні Баттіста Ратто (саме він подарував світові соус песто). Але народилася ця страва, звичайно ж, набагато раніше, вона належить до категорії «бідна кухня» – їжа, яку готували бідняки, саме з неї виросла традиційна італійська кухня.

Інгредієнти

  • овочі, які знайдуться - кабачки цукіні, помідори, цибуля, капелюшки від печериць, болгарський перець, баклажани;
  • ковбаса варена (в оригіналі це мортаделла, яка за смаком схожа на «Любительську») – 200 гр;
  • сирі курячі яйця середнього розміру – 2 шт;
  • кедрові або волоські горіхи – 50 гр;
  • панірувальні сухарі (краще домашні) - 100 гр;
  • будь-який сир, який можна натерти на тертці (в оригіналі це пармезан, але в цьому рецепті він необов'язковий) – 50 г;
  • олія, сіль, чорний перець – за смаком.

Начинка

Ковбасу, горіхи, сир подрібнити. Перемішати ці інгредієнти з панірувальними сухарями, яйцями та олією, посолити та поперчити.

Приготування

Помити та за необхідності очистити овочі, розрізати кожен овоч на 2 половини.

Вирізати з овочів серцевину, залишивши їх порожнистими для того, щоб всередину закласти начинку. 

 

Овощи
 

Начинити овочі, помістити їх на лист, включити духовку на 180 градусів. Випікати 35-40 хвилин.

С начинкой
 

Взимку ці овочі можна їсти у гарячому, а влітку – в охолодженому вигляді.

.
 
Готово
 

Смачного!

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube