Паприкаш - традиційна страва, яку готують на Дунаї. Вона любить часник і, звісно ж, паприку
Пропонуємо вашій увазі рецепт з книги "Дунай: рецепти та історії зі Східної Європи", і це рибний паприкаш. Коли люди чують слово papricaş, вони відразу ж думають про знамениту угорську страву з курки з помідорами та паприкою. Але в багатьох традиційних ресторанах Будапешта ви знайдете паприкаш із коропа чи сома. Зазвичай його подають із нокельді (німецький термін), популярними у Центральній та Східній Європі – це галушки. Отже, руки на кухню й нумо готувати!
Рецепт рибного паприкашу сподобається всім гурманам! Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
Для галушок:
Для риби:
На сковороду або в каструлю, для якої є кришка, налийте тонкий шар олії та поставте на середній вогонь. Додайте цибулю та щіпку солі та готуйте, помішуючи, вісім-десять хвилин, поки вона не стане м’якою та прозорою.
Швидко перемішайте паприку, щоб вона не пригоріла, а потім влийте бульйон і помідори. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму та додайте приправи до смаку.
З’єднайте всі інгредієнти для галушок в середній мисці, потім змішайте зі 100 мл холодної води. Доведіть велику каструлю з добре підсоленою водою до кипіння. Потім занурте чайну ложку в гарячу воду та використовуйте її, щоб почати зачерпувати невеликі кількості суміші для галушок і кидати їх у гарячу воду.
Покладіть у каструлю побільше галушок, щоб вони впали на дно каструлі одним шаром, потім кип’ятіть приблизно три-чотири хвилини, поки вони не спливуть на поверхню. Використовуйте шумівку, щоб перекласти варені галушик в каструлю з соусом паприкаш, перемішайте.
Додайте до соусу йогурт і тримайте на повільному вогні.
Розігрійте тонкий шар олії на сковороді, достатньої для вміщення всієї риби, потім обсушіть рибу та обсмажте по кілька хвилин з кожного боку до готовності. Поріжте рибу на великі пластівці, а потім помістіть їх у галушки.
Порада від Інфомартора: подавайте з нарізаним зеленим перцем, зверху. Смачного!