Не вірте угорцям: на Дунаї паприкаш готують тільки так

Паприкаш - традиційна страва, яку готують на Дунаї. Вона любить часник і, звісно ж, паприку

Риба, їжа, продукти, харчування, лайфхак, корисні поради, рецепти
Паприкаш з риби з яєчними галушками можна приготувати усього впродовж години!

Пропонуємо вашій увазі рецепт з книги "Дунай: рецепти та історії зі Східної Європи", і це рибний паприкаш. Коли люди чують слово papricaş, вони відразу ж думають про знамениту угорську страву з курки з помідорами та паприкою. Але в багатьох традиційних ресторанах Будапешта ви знайдете паприкаш із коропа чи сома. Зазвичай його подають із нокельді (німецький термін), популярними у Центральній та Східній Європі – це галушки. Отже, руки на кухню й нумо готувати! 

Рецепт рибного паприкашу сподобається всім гурманам! Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.

Рибний паприкаш по-дунайськи з яєчними галушками

Вам знадобиться:

  • Ріпчаста цибуля – 2 штуки.
  • Сіль і чорний перець – до смаку.
  • Копчена чи солодка паприка – 2 чайні ложки.
  • Овочевий чи рибний бульйон – 300 мл.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Консервовані томати – 400 мл.
  • Несолодкий йогурт – 100 г.
  • Болгарський перець – 1 штука. 

Для галушок:

  • Борошно – 250 г.
  • Яйця – 2 штуки.
  • Сіль – 1 чайна ложка.

Для риби:

  • Філе тріски – 4 штуки. 
  • Олія соняшникова – для смаження.
Паприкаш – це овочевий соус до риби з галушками.
Паприкаш – це овочевий соус до риби з галушками.

Як готувати:

На сковороду або в каструлю, для якої є кришка, налийте тонкий шар олії та поставте на середній вогонь. Додайте цибулю та щіпку солі та готуйте, помішуючи, вісім-десять хвилин, поки вона не стане м’якою та прозорою.

Швидко перемішайте паприку, щоб вона не пригоріла, а потім влийте бульйон і помідори. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму та додайте приправи до смаку.

З’єднайте всі інгредієнти для галушок в середній мисці, потім змішайте зі 100 мл холодної води. Доведіть велику каструлю з добре підсоленою водою до кипіння. Потім занурте чайну ложку в гарячу воду та використовуйте її, щоб почати зачерпувати невеликі кількості суміші для галушок і кидати їх у гарячу воду.

Покладіть у каструлю побільше галушок, щоб вони впали на дно каструлі одним шаром, потім кип’ятіть приблизно три-чотири хвилини, поки вони не спливуть на поверхню. Використовуйте шумівку, щоб перекласти варені галушик в каструлю з соусом паприкаш, перемішайте.

Додайте до соусу йогурт і тримайте на повільному вогні.

Розігрійте тонкий шар олії на сковороді, достатньої для вміщення всієї риби, потім обсушіть рибу та обсмажте по кілька хвилин з кожного боку до готовності. Поріжте рибу на великі пластівці, а потім помістіть їх у галушки. 

Порада від Інфомартора: подавайте з нарізаним зеленим перцем, зверху. Смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube