У четвер та п'ятницю 26-27 грудня на небі сформується напружена конфігурація
Як Ігор Рець вижив на стежці ухилянтів із Закарпаття в Румунію
Кореспондент Інформатора забрався на високогір'я Карпат і прожив тиждень у притулку для туристів, щоби взяти інтерв'ю у ухилянтів; на шляху він зустрів прикордонників, військкомів із Хуста, а також численні порушення закону
Подорож Ігоря закінчилася у ТЦК та СП Хуста, звідки, як вважають ухилянти, одна дорога – до учебки, а потім на фронт. У Хусті кореспондент Інформатора зафіксував численні порушення закону. Підсумком поїздки став докладний звіт про пригоди. Інформатор публікує цей звіт у кількох частинах.
Фіолет - Різдвяна
Зараз слухають і кайфують - прем'єра кліпу
«Для мене «Різдвяна» про час, якого завжди мало, який іноді хочеться зупинити, сповна насолодитися моментом щастя… Свята ж - це паузи, які дозволяють пригальмувати, озирнутися назад, побути - якщо є така можливість - з найріднішими. Для величезної кількості українців зібратися сьогодні на свята сімейним колом - справжня розкіш…», - Колос.
ТОП-5 найбагатших людей України у рейтингу Forbes
Вказана динаміка змін за поточний рік
1
Рінат Ахметов
$4,0 млрд.
2
Віктор Пінчук
$2,0 млрд.
3
Вадим Новинський
$1,2 млрд.
4
Костянтин Жеваго
$1,2 млрд.
5
Геннадій Боголюбов
$1,0 млрд.
Підземна тюрма ТЦК на Закарпатті
Історія Олександра Литвина
Заброньованого чоловіка з Дніпра затримали біля Говерли, звинуватили у спробі незаконного перетину кордону та тримали у ТЦК міста Хуст
ТОП-10 найпотужніших економік світу
За даними Світового банку
1
США
$27 360,935 млрд.
2
Китай
$17 794,782 млрд.
3
Німеччина
$4 456,081 млрд.
4
Японія
$4 212,945 млрд.
5
Індія
$3 549,919 млрд.
6
Велико-британія
$3 340,032 млрд.
7
Франція
$3 030,904 млрд.
8
Італія
$2 254,851 млрд.
9
Бразилія
$2 173,666 млрд.
10
Канада
$2 140,086 млрд.
Підпал авто ЗСУ
Кому саме спецслужби РФ через ресурси з працевлаштування пропонують легкі гроші за злочин против оборони держави: розслідування Інформатора
Під виглядом людини, яка шукає швидкий заробіток, наш кореспондент Ігор Рець поспілкувався в соцмережах з російськими вербувальниками та зробив висновки, що можуть бути корисні для безпеки ваших дітей та друзів
Кулінарний рецепт від Інформатора
Гусак чи качка, ось у чому питання: різдвяний стіл по-данськи
На приготування цієї різдвяної страви – справжньої окраси святкового столу – у вас піде близько двох годин. На підготовку піде 10 хвилин, на приготування – година 40 хвилин, та страві слід відпочити ще 10 хвилин.
Неаполітанський рибний суп: страва, яка зігріє зимними вечорами
Ця страва - гордість та флагман італійської морської традиційної кухні
Марсельський буайбес, турецький балик чорбаси, луїзіанський гамбо, ангійський чаудер, японський том ям — це все різновиди рибних супів. Сьогодні Інформатор розповість вам про неаполітанський рибний суп, смачний і поживний, який зігріє в зимові вечори та потішить своїм смаком найвибагливіших гурманів.
Неаполітанський рибний суп — гордість та флагман італійської морської традиційної кухні з тисячолітньою історією. З давніх-давен рибалки Неаполя, які з ранку привозять рибу на базар, й розпродавши майже весь улов, збирають залишки та варять з них суп. Для супу підходить будь-яка риба – від великої та дорогої до дрібної, яка коштує буквально копійки.
Самі неаполітанці розповідають, що рецепт рибного супу вони здобули у самої богині Венери, яка готувала його для Вулкана, щоб приборкати його ревнощі.
У XV столітті цей неаполітанський суп приготував для Папи Римського Пія V знаменитий п'ятизірковий шеф Бартоломео Скаппі. Папа був у захваті та включив суп до списку своїх повсякденних страв. Коли Папу відвідували найвищі гості, він пригощав їх цим супом, і з легкої ватиканської руки їжа перемістилася з розряду страв для бідняків у розряд «високої кухні».
Для приготування супу на 4 персони нам знадобляться:
2 склянки томатного соку;
1 стакан сухого столового вина;
1 цибулина;
2 моркви середнього розміру;
1 гілка селери;
сіль, перець на смак;
1 зубчик часнику;
рослинна олія — 1 ст. ложка;
цукор — 1 ст. ложка;
петрушка до смаку;
суміш дарів моря — креветки, мідії, кальмари, тріска, хек, лосось, барабуля і т.п. — мінімум 500 гр.
Порада від Інформатора: якщо ви готуєте суп з річкової риби, можна взяти раків та коропа, сома, карася, судака тощо.
Приготування:
Почистити та вимити мідії, ракоподібних просто вимити, щоб бульйон був ароматним та наваристим. Почистити та нарізати великими шматками рибу. Відкласти її на деякий час.
Нарізати цибулю, моркву та селеру, підсмажити до рум'яності разом із зубчиком часнику.
Викласти в сковороду рибу та морепродукти.
Додати томатний сік, склянку води та вино. Посолити, поперчити та поцукрити.
Тушкувати суп 30-40 хвилин на середньому вогні.
Коли суп буде готовий, посипати його петрушкою.
Порада від Інформатора: рибний суп краще смакує з грінками
Смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.