Неаполітанський рибний суп: страва, яка зігріє зимними вечорами

Читать на русском

Ця страва - гордість та флагман італійської морської традиційної кухні

Читать на русском
Неаполітанський рибний суп
Неаполітанський рибний суп

Ця страва - гордість та флагман італійської морської традиційної кухні

Марсельський буайбес, турецький балик чорбаси, луїзіанський гамбо, ангійський чаудер, японський том ям — це все різновиди рибних супів. Сьогодні Інформатор розповість вам про неаполітанський рибний суп, смачний і поживний, який зігріє в зимові вечори та потішить своїм смаком найвибагливіших гурманів.
 
Неаполітанський рибний супгордість та флагман італійської морської традиційної кухні з тисячолітньою історією. З давніх-давен рибалки Неаполя, які з ранку привозять рибу на базар, й розпродавши майже весь улов, збирають залишки та варять з них суп. Для супу підходить будь-яка риба – від великої та дорогої до дрібної, яка коштує буквально копійки.
 
Самі неаполітанці розповідають, що рецепт рибного супу вони здобули у самої богині Венери, яка готувала його для Вулкана, щоб приборкати його ревнощі.
 
У XV столітті цей неаполітанський суп приготував для Папи Римського Пія V знаменитий п'ятизірковий шеф Бартоломео Скаппі. Папа був у захваті та включив суп до списку своїх повсякденних страв. Коли Папу відвідували найвищі гості, він пригощав їх цим супом, і з легкої ватиканської руки їжа перемістилася з розряду страв для бідняків у розряд «високої кухні».

Неаполітанський рибний суп: страва, яка зігріє зимними вечорами 3 

Для приготування супу на 4 персони нам знадобляться:

  • 2 склянки томатного соку;
  • 1 стакан сухого столового вина;
  • 1 цибулина;
  • 2 моркви середнього розміру;
  • 1 гілка селери;
  • сіль, перець на смак;
  • 1 зубчик часнику;
  • рослинна олія — ​​1 ст. ложка;
  • цукор — 1 ст. ложка;
  • петрушка до смаку;
  • суміш дарів моря — креветки, мідії, кальмари, тріска, хек, лосось, барабуля і т.п. — мінімум 500 гр.
Порада від Інформатора: якщо ви готуєте суп з річкової риби, можна взяти раків та коропа, сома, карася, судака тощо.

Приготування:

Почистити та вимити мідії, ракоподібних просто вимити, щоб бульйон був ароматним та наваристим. Почистити та нарізати великими шматками рибу. Відкласти її на деякий час.

Неаполітанський рибний суп: страва, яка зігріє зимними вечорами 4

Нарізати цибулю, моркву та селеру, підсмажити до рум'яності разом із зубчиком часнику.

Неаполітанський рибний суп: страва, яка зігріє зимними вечорами 5 

Викласти в сковороду рибу та морепродукти.

Неаполітанський рибний суп: страва, яка зігріє зимними вечорами 6 

Додати томатний сік, склянку води та вино. Посолити, поперчити та поцукрити.

Неаполітанський рибний суп: страва, яка зігріє зимними вечорами 7

Тушкувати суп 30-40 хвилин на середньому вогні.

Неаполітанський рибний суп: страва, яка зігріє зимними вечорами 8

Коли суп буде готовий, посипати його петрушкою.

Неаполітанський рибний суп: страва, яка зігріє зимними вечорами 9

 Порада від Інформатора: рибний суп краще смакує з грінками

Неаполітанський рибний суп: страва, яка зігріє зимними вечорами 10 

Смачного!
 
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.
 

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.