Кімчі посунься: в Україні розсмакували квашений японський делікатес із наших плодів

Ця страва дуже корисна для здоров'я та стимулює травлення

Умебосі
Умебосі можуть бути як закускою, так і приправою.

Українська кухня дуже різноманітна та багата на традиції. Але знайшлось місце і для страв інших кухонь. Українці споживають їх, адаптуючи до власних звичок та вподобань. Здебільшого це корисні страви, як, наприклад, кимчі. Ця корейська страва зараз дуже популярна, її можна як придбати у магазинах, так і приготувати вдома. Але є й інші цікаві продукти, які теж можуть вдовольнити витончений смак українців. Серед них умебосі.

Умебосі – японський делікатес, який являє собою мариновані плоди недостиглого абрикосу. Вони мають кисло-солоний смак та можуть бути як закускою, так і приправою до страв. Ці солено-квашені абрикоси корисні для здоров'я. Вони багаті на лимонну та аскорбінову кислоти, тож гарно стимулюють травлення та можуть допомогти при розладах шлунку. Також містять клітковину, яка сприяє нормалізації роботи кишківника. Ще умебосі вважають корисними для серця і гарними помічниками при втомі.

Умебосі – мариновані абрикоси

Кімчи посунься: цей японський делікатес претендує на перше місце ваших вподобань 1
Мариновані абрикоси мають неймовірний смак та аромат

Вам знадобиться:

  • тверді абрикоси (також можна взяти сливи або персики) – 1 кг
  • біле вино або яблучний оцет – 2 ст.л.
  • морська сіль – 180 г

Як готувати:

Замочіть абрикоси у воді, додавши ложку оцту і лишіть їх на дві-три години. Потім дістаньте з фруктів плодоніжку, але робіть це обережно, щоб не пошкодити м'якоть. Відкладіть їх в сторону та займіть приготуванням тари.

Вам знадобиться скляна банка. Гарно помийте її, висушіть та простерилізуйте, щоб уникнути розвитку поганих бактерій. Потім протріть оцтом та викладіть абрикоси шарами, пересипаючи кожен сіллю. Коли банка буде повна, поставте зверху тарілку та притисніть чимось важким, наприклад, герметичним пакетом із сіллю. Це потрібно для гарної ферментації.

Поставте у прохолодне місце, захищене від прямих сонячних променів, на чотири тижні. Протягом перших 3-7 днів сік буде повільно виділятися з фруктів і покривати їх. Слідкуйте, щоб фрукти залишалися під водою, але не роздавіть їх. Потім дістаньте фрукти, розкладіть на лист та поставте сушити на сонце на 3-5 днів. Вони мають стати зморшкуватими. 

Зберігайте сухофрукти в чистій закритій банці. Традиційно умебосі витримують від одного до трьох років, але на всяк випадок постарайтеся використати їх протягом місяця.

Порада від Інформатора: умебосі вживають з рисом та додають в супи, наприклад, місо-суп. Також вони надають яскравого смаку соусам для м'яса. Ще умебосі може бути начинкою для рисових кульок.

Стежте за нами у Viber

Image
Оперативні новини та розбори: Україна, світ, війна. Підпишиться👇

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити