Зірка Території А, але вже на кухні: привіт від Марини Одольської в її ювілей

Співачка полюбляє випічку, але надає перевагу саме дієтичним варіантам, які не позначаються на фігурі

Рецепт
Відмінна альтернатива традиційним пиріжкам.

Українська співачка, багаторазова переможниця вокальних конкурсів і фестивалів, Марина Одольська 25 листопада святкує ювілей – їй виповнилось 50 років. Вона є зіркою, яка зійшла з "Території А". Останніми роками творчість співачки трансформувалась, а з початку повномасштабного вторгнення РФ Марина Одольська сконцентрувалась на волонтерстві.

Марина Одольська виховує чотирьох дітей. Вона намагається вести здоровий спосіб життя, регулярно займається спортом та дотримується збалансованого харчування. Полюбляє страви з овочів, навіть пиріжки пече за власним рецептом. Вони виходять більш дієтичними ніж традиційні, а ще дуже смачні. Саме завдяки цим пиріжкам діти співачки полюбили броколі.

Рецепт пиріжків доволі простий, тож давайте спробуємо їх приготувати. Тим паче, що перелік інгредієнтів цілком бюджетний, а виходить смачно.

Пиріжки з броколі і томатами від Маріни Одольскої

Пиріжки ароматні та соковиті
Пиріжки ароматні та соковиті

Вам знадобиться:

Тісто

  • борошно житнє – 2 склянки
  • борошно пшеничне – 1 склянки
  • розпушувач – 10 г
  • яйця – 1 шт.
  • цукор – 1,5 ст. л.
  • сіль – 1/2 ч. л.
  • вода – 150 мл

Начинка

  • томати – 400 г
  • броколі – 350 г
  • волоські горіхи – 1/2 склянки

Соус

  • яйця – 2 шт.
  • натуральний йогурт – 250 г
  • молоко – 50 мл
  • сир твердий – 75 г
  • сіль та перець

Як готувати:

Візьміть велику миску та змішайте у ній житнє борошно з розпушувачем. Додайте воду, яйце, сіль, цукор. Ретельно розмішайте. Потім поступово введіть пшеничне борошно і замісіть тісто. Загорніть його у харчову плівку і лишіть на кілька годин.

Тим часом очистіть томати від шкірки та насіння, наріжте на невеликі шматочки та розберіть броколі на суцвіття. Горіхи обсмажте на пательні і подрібніть. Для соусу візьміть натуральний йогурт і висипте його у миску, додайте яйця, молоко, сіль, перець та тертий сир. Ретельно перемішайте.

Починайте формувати пиріжки. Розділіть тісто на шматочки та розкатайте у тонкий пласт. Сформуйте з нього тарілочки для начинки та викладіть на деко, попередньо вистелене пергаментом. В середину цих "тарілочок" викладіть броколі, томати і обсмажені горіхи та залийте соусом. Поставте у розігріту до 180  ̊С духовку на 30 хвилин.

Як пиріжки спечуться, дістаньте їх з духовки та посипте натертим сиром. Поверніть у духовку ще на 5 хвилин, щоб утворилась хрустка сирна шкірка. 

Поради від Інформатора: ці пиріжки можна формувати як невеликі порційні, так і на все деко. Для покращення смаку можна додати ароматні спеції – базилік, орегано, чебрець або розмарин. Також обсмажена цибуля та подрібнений часник додадуть сильний смаковий акцент. 

Слідкуйте за нами у Telegram

Image
Оперативні новини та разбори: Україна, світ, війна

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити