Це легка страва с хрусткого лаваша та великої кількості зелені
Іранська кухня є найдавнішою та найоригінальнішою у світі. Вона славиться використанням рису, м'яса, хліба, свіжих овочів, зелені та фруктів у різноманітних поєднаннях. Також у стравах цієї кухні використовують велику кількість спецій, які надають будь-якій їжі неймовірний аромат та смак. Одним з традиційних є салат "Доймаадж".
Раніше це була дитяча закуска з сухого, вчорашнього хліба, до якого додавали всю зелень, що було в будинку, а також трохи молока та масла. Діти скручували суміш у кульки та з задоволенням ласували. Наразі страва набула нового статусу та подається навіть у ресторанах. Її свіжий, пікантний, наповнений травами смак не лишить байдужими навіть найбільш вибагливих гурманів.
Розігрійте духовку до 200 градусів, викладіть на лист лаваш та відправте сушитись на 3-5 хвилин. Він має стати хрустким, але не потемніти. Залиште його до повного вистигання, а потім поламайте на невеликі шматочки.
Приступайте до приготування заправки. Візьміть миску, налийте в неї винний оцет, оливкову олію, сушену м'яту, сіль і перець та ретельно перемішайте. Потім додайте до суміші сколотин та збийте до однорідності. Можна братись за збірку салату.
Для цього потрібна велика миска. Викладаєте крупно порізану або порвану руками петрушку, м'яту, базилік, зелена цибуля, фету та подрібнені волоські горіхи. Зверху викладаєте хрусткий лаваш і щедро поливаєте заправкою. Подавайте одразу, щоб лаваш не зм'як.
Порада від Інформатора: до салату можна додати трохи свіжих овочів, таких як болгарський перець чи помідор. Також покращити смак можна, додавши гранат чи виноград.