Такий приготований коханим чоловіком десерт стане найкращим компліментом для будь-якої жінки
26 травня народився фронтмен українського рок-гурту "Друга ріка" Валерій Харчишин. Він вміє готувати й любить м'ясо, рибу та вино. Проте, слід сказати, солодкі десерти в нього виходять не гірше! Музикант разом з шеф-кухарем Віталієм Петяйкіним приготував десерт, одночасно вишуканий і легкий - і це крем-брюле!
"Дівчата, тримайтеся!" - жартома наголосив музикант.
Рецепт крем-брюле у виконанні Валерія Харчишина сподобається усім українцям. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду.
Відділіть жовтки від білків. Всипте в жовтки одну столову ложку цукру. Розкрийте стручок ванілі, зніміть ножем його вміст і додайте у вершки. Туди ж додайте ще одну столову ложку цукру.
Збийте жовтки з цукром блендером так, аби цукор розчинився. Вершки доведіть до кипіння на плиті. Повільно влийте гарячі вершки з ваніллю до збитих жовтків. Перемішайте до однорідності.
Вилийте масу у форми для випікання та поставте в розігріту духовку на 40 хвилин. Накрийте фольгою чи блюдцем. Потім дістаньте крем-брюле та присипте цукром. Обпаліть до утворення карамелі.
Порада від Інформатора: якщо замість ванілі додати цедру апельсина - вийде апельсиновий крем-брюле, а якщо карамель - то карамельний. Смачного!