Французький сніданок: як приготувати абрикосовий пиріг

Читать на русском

Абрикосовий пиріг сподобається всім, хто хоче бути красивим та здоровим. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати французький сніданок.

Читать на русском
Абрикосовий пиріг
Абрикосовий пиріг

Абрикосовий пиріг сподобається всім, хто хоче бути красивим та здоровим. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати французький сніданок.

Рецепт абрикосового пирога сподобається всім, хто любить французьку кухню. Готувати його легко та смачно. Цей рецепт простий та здоровий. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду. 

Абрикоси є джерелом низки корисних речовин. Вони містять вітаміни (А, С, Е, Н, К, групи В), каротини, флавоноїди, фітостероли, фітоестроген, антиоксиданти, органічні кислоти (лимонну, фолієву, яблучну, янтарну), вуглеводи, фосфор, магній, калій, залізо, йод, натрій, дубильні речовини, пектини, амінокислоти, клітковину, мікро- та макроелементи. Тож, сніданок від Інформатора не лише смачний, а й здоровий.

Абрикосовий пиріг
Абрикосовий пиріг

Вам знадобиться:

Для тіста: 

  • 230 г борошна 
  • 150 г вершкового масла
  • 50 г цукру + 15 г ванільного цукру
  • 1 яйце
  • 2 ст. л. холодного молока

Для начинки: 

  • 3 яйця
  • 250 г молока
  • 100 г цукру + 15 г ванільного цукру
  • 70 г борошна
  • Свіжі абрикоси

Як готувати

Борошно змішайте з цукром, додайте нарізане холодне вершкове масло і перетріть в крихту. Додати яйце, молоко та замісити тісто. Накрийте харчовою плівкою та відкласти в холодильник на 30-60 хвилин.

Порада від Інформатора: цей рецепт є універсальним. Ви можете замінити в його складі абрикоси на будь-які фрукти чи ягоди.

Для начинки збийте яйця з цукром, додайте молоко, борошно і добре перемішайте, щоб не залишилося грудочок. Абрикоси помийте та розділіть на половинки. Тісто розкатайте чи пальцями розподіліть формою, зробіть бортики. На дно викладайте половинки абрикосів та залийте яєчною масою. Випікайте 40 хвилин при температурі 180 градусів. Перед вживанням повністю остудіть.

Раніше Інформатор писав: 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.