Чим дружина годує екс-президента Віктора Ющенка. Покроковий рецепт

Читать на русском

Як швидко приготувати смачний борщ і відчути себе президентом

Читать на русском
Рецепт Катерини Ющенко
Найпопулярніша в Україні страва увійшла до списку нематеріальної культурної спадщини.

Як швидко приготувати смачний борщ і відчути себе президентом

Рецепт страви, яку готує Катерина Ющенко, сподобається всім, хто любить українську кухню. Готувати його нескладно, щобільше, це має вміти кожна добра господиня. Та щоб страва вийшла ще смачнішою, Інформатор запас для вас смачну пораду.

1 вересня народилась Катерина Ющенко - дружина 3-ого Президента України Віктора Ющенка. До цієї події ми поцікавились, чим же жінка годує домашніх. Виявилось, вона знає особливий рецепт смачного борщу.

Довідка. 1 липня 2022 року український борщ визнаний UNESCO - United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization. Найпопулярніша в Україні страва увійшла до списку нематеріальної культурної спадщини, яка потребує термінової охорони.

Катерина Ющенко готує борщ!
Катерина Ющенко готує борщ!

Вам знадобиться:

  • Вода - 1,5-2 л.
  • Свинина чи яловичина на кістці - 400 г.
  • Картопля - 4 штуки середнього розміру. 
  • Буряк - 2 невеликі штуки. 
  • Морква - 1 штука.
  • Цибуля - 3 середні за розміром штуки. 
  • Капуста білокачанна свіжа - 300 г.
  • Томатна паста - 2 столові ложки.
  • Соняшникова олія - 4-5 столових ложок.
  • Лимонна кислота - дрібка.
  • Сіль, лавровий лист, зелень - до смаку.

Як готувати

Спершу варимо бульйон. У каструлю наливаємо 1,5-2 літри води. Додаємо м'ясо і ставимо на середній вогонь. Перед закипанням знімаємо піну. Щойно бульйон закипить, накриваємо кришкою і варимо на повільному вогні годину-півтори.

Тим часом готуємо засмажку. Чистимо буряк, моркву та цибулю. Буряк натираємо на великій тертці, а моркву - на середній. Цибулю нарізаємо кубиками.

На середньому вогні у сковороді розігріваємо олію, висипаємо туди цибулю та моркву, смажимо 5 хвилин. Потім додаємо буряк. Смажимо овочі ще 5 хвилин, додаємо томатну пасту, перемішуємо та смажимо все ще 5-7 хвилин.

А тепер варимо сам борщ. З бульйону виймаємо м'ясо і, поки воно холоне, кидаємо в бульйон нашатковану капусту. Через 5-10 хвилин додаємо нарізану соломкою картоплю.

Відокремлюємо м'ясо від кістки та нарізаємо кубиками. Повертаємо м'ясо до борщу, солимо його і додаємо засмажку. Перемішуємо борщ, кладемо лавровий листок і дрібно посічену зелень, накриваємо кришкою та варимо все ще 5-7 хвилин. Подаємо борщ зі сметаною та зеленню.

Порада від Інформатора: щоб буряк був ще червоніший, його можна посипати лимонною кислотою або збризнути соком свіжого лимона. Смачного! 

До класичного українського борщу пасують пампушки з часничком та свіже сальце!
До класичного українського борщу пасують пампушки з часничком та свіже сальце!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.