Готуємо улюблений лагман Джамали! Це справжня пісня

Як приготувати смачний бульйон з м'ясом, овочами та локшиною - детальний рецепт з фото

Рецепт супу з локшиною від Джамали
Кримсько-татарська кухня припаде до смаку любителям страв із бараниною

Рецепт ситної та ароматної локшини з овочами та м'ясом від Джамали сподобається усім, хто надає перевагу смачним та поживним стравам. Готувати його зовсім нескладно. А щоб страва мала ще більший ефект, Інформатор має для вас смачну пораду! 

27 серпня народилась українська кримськотатарська співачка Джамала, переможниця пісенного конкурсу "Євробачення-2016". З такої нагоди ми ділимося з вами рецептом страви, яку співачка готує для своєї сім'ї. 

Українська перемога Джамали на "Євробаченні-2016"
Українська перемога Джамали на "Євробаченні-2016"

Вам знадобиться

Для локшини:

  • Борошно - 250 г.
  • Вода - 130 мл.
  • Сіль - 1 чайна ложка.
  • Вершкове масло - 25 г.

Для основи:

  • Баранячий жир - 150 г.
  • Баранина - 400 г.
  • Цибуля - 2 штуки.
  • Морква - 2 штуки.
  • Картопля - 2 штуки.
  • Болгарський перець - 3 штуки.
  • Часник - 3 зубчики.
  • Селера - 100 г.
  • Петрушка - 100 г.
  • Чорний мелений перець, сіль та паприка - до смаку.
Лагман - суп з м'ясом, овочами та локшиною
Лагман - суп з м'ясом, овочами та локшиною

Як готувати 

Спочатку готуємо локшину.

Для цього змішайте борошно, воду, олію, присоліть та замішуйте руками близько 10 хвилин. Залиште у теплі на годину. Потім тонко розплескайте тісто і розріжте на прямокутники, занурте в олію та залиште ще на 10 хвилин. Обережно розтягніть качалкою по поверхні столу. Гострим ножем наріжте тісто на локшину і відваріть до готовності. 

Готуємо основу.

Для цього розтопіть баранячий жир, додайте м'якуш баранини й підсмажте до рум'яної скоринки. Цибулю, моркву, картоплю та болгарський перець наріжте дрібними кубиками.

Подрібніть часник, селеру та петрушку. Додайте все це до м'яса, присоліть і поперчіть до смаку. Розмішайте та тушкуйте 10 хвилин. Влийте в суміш бульйон від локшини. Потім розкладіть масу в глиняні миски: спочатку локшину, а зверху - основу.

Загальний час приготування - одна година 20-25 хвилин. Перевага страви полягає в її поживності, адже вона містить м'ясо й локшину, а ще - овочі. Разом з тим ви смакуєте надкорисний для травлення та смачний бульйон. 

Порада від Інформатора: на фінальному етапі приготування - додайте до локшини трохи оливкової олії - для багатства смаку. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live.Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube