Як приготувати смачний сніданок з вівсяних пластівців грубого помелу, карамелізованої цибулі та цукіні
Рецепт сніданку Кемерон Діас сподобається усім, хто любить легкі, однак ситні сніданки та слідкує за формою. Готувати його простіше простого. А щоб вам було ще смачніше, Інформатор традиційно має для вас пораду.
30 серпня народилась американська акторка Кемерон Мішель Діас, відома за ролями у стрічках "Маска" та "Янголи Чарлі". Діас - ще й модель, тому особливу увагу приділяє власному раціону. Вуглеводи Кемерон вживає лише у першій половині дня, а в другій - їсть овочі та білкові продукти!
Так, Кемерон полюбляє снідати пластівцями з вівсянки грубого помелу з підсмаженими цукіні, зеленню, карамелізованою цибулею шалот, яєчними жовтками й соєвим соусом з лимонним соком.
Ще один цікавий варіант сніданку акторки - омлет з білків, томатами, зеленню і чорним чаєм з молоком. Також модель рекомендує готувати смузі з мигдального молока, горіхів, банана та ківі з кокосовими стружками.
На честь народин Кемерон Діас Інформатор покроково розповість, як приготувати фітнес-сніданок, який обирає красуня.
Вівсяні пластівці грубого помелу слід довести до кипіння й проварити на слабкому вогні кілька хвилин. Присоліть пластівці та подавайте як окрему страву.
Далі треба помити цукіні й порізати кубиками. Якщо цукіні молодий - шкірку можна не знімати, якщо вже не надто - краще почистити овоч. Далі на сильному вогні розігріваємо оливкову олію. Додаємо цукіні й смажимо, часто помішуючи, аж поки кабачок розм'якне та підрум'яниться. До смаку присолюємо, додаємо трошки часничку - виключно для аромату.
Карамелізувати цибулю шалот дуже просто: ретельно її чистимо, нарізаємо, обсмажуємо на олії до напівпрозорості. Коли вона стане трішки м'якшою, потрібно додати дві щіпки цукру, що зробить цибулю золотистою та солодкою. Карамелізована цибуля ідеально пасує для сніданків.
Цибуля та цукіні подаються окремо від основної страви. Далі варимо яйця і виокремлюємо з них жовтки, які також подаємо окремо. До соєвого соусу - додаємо лимонний сік (тобто готуємо класичний японський соус пондзу на основі соєвого), змішуємо й наливаємо в піалу - теж окремо від інших інгредієнтів сніданку.
Миємо зелень та подаємо на стіл разом з основним сніданком. Таким чином смакувати продукти можна по черзі, в будь-якому порядку. Смачного!
Порада від Інформатора. Щоб жовтки добре відокремились та не були рідкими, треба варити яйця не менше 12 хвилин (до 15 хвилин) на середньому вогні, заливши їх водою на 2-3 см.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.