«Косатка» — це символ єдиної сили у безмежному океані життя. У пісні герої клянуться ділити всі дні навпіл, не зважаючи на шторм, холод чи далекі міста. Їхня історія — про відданість і вміння залишатися поруч навіть тоді, коли між ними мости, моря і тисячі кілометрів.
Що таке мачанка і як її смачно приготувати
Особливість Тернопільщини полягає в тому, що там проживає етнічна група лемків, які мають свою самобутню культуру та зберегли давні народні традиції та звичаї. Достоїнством лемківської кухні можна назвати мачанку. Рецепт цієї страви добре відомий у кожній лемківській сім'ї.
Мачанка - це густий суп із м'ясом із засмажкою з борошна та цибулі, з додаванням меленого солодкого перцю. Коли мачанку готують як самостійну страву, то можна додавати до неї різні складові: відварену та порізану дрібно картопля, капусту, ріпу. Гарнір можна подавати окремо, тоді овочі запікають і подають цілими або великими шматками.
Мачанка може бути грибна, з додаванням сметани, і саме на такому рецепті ми сьогодні зупинимося. Готується мачанка досить швидко, але врахуйте, що вам знадобиться 5 годин для замочування грибів.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live.Підписатися на канал у Viber можна тут.