"Люди кажуть: "Слухай, я 45 днів провів на позиції, мене вивели, а через дві доби сказали, що нікого нема, ти заходиш"
У цій історії два головні герої: дівчина та елементарна сила - вода. Однак у міру розвитку сюжету ми розуміємо, що насправді є тільки один, тому що люди і природа єдині. Бурхлива вода уособлює труднощі, з якими ми стикаємося на шляху до «тихої гавані».
Що таке мачанка і як її смачно приготувати
Особливість Тернопільщини полягає в тому, що там проживає етнічна група лемків, які мають свою самобутню культуру та зберегли давні народні традиції та звичаї. Достоїнством лемківської кухні можна назвати мачанку. Рецепт цієї страви добре відомий у кожній лемківській сім'ї.
Мачанка - це густий суп із м'ясом із засмажкою з борошна та цибулі, з додаванням меленого солодкого перцю. Коли мачанку готують як самостійну страву, то можна додавати до неї різні складові: відварену та порізану дрібно картопля, капусту, ріпу. Гарнір можна подавати окремо, тоді овочі запікають і подають цілими або великими шматками.
Мачанка може бути грибна, з додаванням сметани, і саме на такому рецепті ми сьогодні зупинимося. Готується мачанка досить швидко, але врахуйте, що вам знадобиться 5 годин для замочування грибів.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live.Підписатися на канал у Viber можна тут.