Свіжі яйця, ймовірно, буде важче чистити порівняно з тими, що довше зберігалися - три поради
Варене яйце, - що може бути краще? Ідеальна капсула жирів, білка та смаку, зручно упакована в міцну шкаралупу, що витрисує кип'ятіння. Єдина проблема полягає в тому, що деколи чистити варені яйця - складно, оскільки яйце рветься. Втім, наука має кілька порад, пише IFLScience.
По-перше, є шкаралупа, яка майже повністю складається з карбонату кальцію. Під нею ви знайдете дуже тонкі мембрани, а також невелику повітряну кишеню, перш ніж дійдете до білка. Цікаво, що яєчні білки пінгвінових яєць залишаються прозорими при варінні. Ну і звичайно ж, є цей поживно щільний жовтий жовток.
Низка досліджень яєць у 1960-х роках визначила pH білка як ключовий фактор, що сприяє лущенню, а також температуру, за якої зберігалися яйця. Очевидно, вам слід прагнути до температури близько 22 C для зберігання, та не нижчої. А ще свіжі яйця, ймовірно, буде важче чистити порівняно з тими, що довше зберігалися.
Вважається, що це може бути пов'язано з повітряною кишенею, про яку ми згадували раніше. Час, проведений яйцями на зберіганні, також змінює його pH у бік більшої кислотності. Вміст свіжих яєць буде поступово висихати, створюючи більше місця для зростання повітряної кишені в міру втрати вологи.
Отже перед варінням яйця слід дістати з холодильника, аби вони нагрілися до кімнатної температури. А також обдати теплою водою - перед тим, як класти в окріп. А далі занурте вже зварене яйце в прохолодну воду, нічого складного, правда ж!