Сирна скоринка у поєднанні з ароматною заправкою роблять страву неперевершеною
Шотландський кіноактор та продюсер Джерард Батлер, відомий ролями у фільмах "Привид опери", "Гола правда", "300 спартанців" та "Рок-н-рольник", 13 листопада відзначає свій день народження. Йому виповнилось 56 років. Кожна роль відкриває актора з нового боку, демонструючи його багатогранність та харизматичність.
Родина Батлера має ірландське коріння і є католиками. У повсякденному житті він любить класичну шотландську їжу, але актору часто доводиться змінювати свій раціон задля підготовки до ролі. Він є великим шанувальникам морепродуктів та риби. Наприклад, запечений лосось під сирною скоринкою. Кажуть, так цю страву готують на Алясці.

Лосось помийте і приберіть зайву вологу паперовим рушником, викладіть на деко для запікання, вистелене пергаментом. У мисці з'єднайте майонез та гірчицю, сік половинки лимона і подрібнений часник. Додайте нарізану цибулю. Все приправте сіллю та перцем, гарно перемішайте.
Викладіть суміш на філе лосося та посипте тертим сиром. Поставте у попередньо розігріту до 200°C духовку на 15 хвилин. Подавайте з салатом, рисом, макаронами або картоплею.
Поради від Інформатора: Щоб покращити смак запеченого лосося під сиром, додайте імбир чи зелень, а ще мед для солодкості і карамелізації скоринки, або соєвий соус для пікантності.