Джерард Батлер зрадив Спарту – його сніданок не такий, як у царя Леоніда

Сирна скоринка у поєднанні з ароматною заправкою роблять страву неперевершеною

Рецепт
Готується швидко, виходить – смачно.

Шотландський кіноактор та продюсер Джерард Батлер, відомий ролями у фільмах "Привид опери", "Гола правда", "300 спартанців" та "Рок-н-рольник", 13 листопада відзначає свій день народження. Йому виповнилось 56 років. Кожна роль відкриває актора з нового боку, демонструючи його багатогранність та харизматичність.

Родина Батлера має ірландське коріння і є католиками. У повсякденному житті він любить класичну шотландську їжу, але актору часто доводиться змінювати свій раціон задля підготовки до ролі. Він є великим шанувальникам морепродуктів та риби. Наприклад, запечений лосось під сирною скоринкою. Кажуть, так цю страву готують на Алясці.

Запечений лосось з сиром від Джерарда Батлера

Лосось зберігає свою соковитість
Лосось зберігає свою соковитість

Вам знадобиться:

  • лосось – 2 шматки (220 г)
  • майонез – 3 ст.л.
  • гірчиця – 1 ч.л.
  • часник – 1 зубчик
  • цибуля – 1/2 шт.
  • лимон – 1/2 шт.
  • цукор – 1/2 ч.л.
  • твердий сир – 50 г
  • сіль та перець

Як готувати:

Лосось помийте і приберіть зайву вологу паперовим рушником, викладіть на деко для запікання, вистелене пергаментом. У мисці з'єднайте майонез та гірчицю, сік половинки лимона і подрібнений часник. Додайте нарізану цибулю. Все приправте сіллю та перцем, гарно перемішайте.

Викладіть суміш на філе лосося та посипте тертим сиром. Поставте у попередньо розігріту до 200°C духовку на 15 хвилин. Подавайте з салатом, рисом, макаронами або картоплею.

Поради від Інформатора: Щоб покращити смак запеченого лосося під сиром, додайте імбир чи зелень, а ще мед для солодкості і карамелізації скоринки, або соєвий соус для пікантності.

Слідкуйте за нами у Telegram

Image
Оперативні новини та разбори: Україна, світ, війна

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити