Як смачно приготувати курку по-алжирськи з нутом і томатами та манний пиріг на сковороді.
Рецепт курки з нутом та томатами сподобається усім, хто любить цікаві страви з м'яса птиці. Його чудово доповнить простий у приготуванні манно-медовий пиріг. Готувати його нескладно. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.
1 листопада відзначають національне свято в Алжирі. З цієї нагоди Інформатор поділиться рецептом страви з елементами національної кухні Алжира. Тут люблять прянощі та нут, або як його ще називають - баранячий горох. А ще в Алжирі їдять багато помідорів, баклажанів, картоплі, цибулі, бобів та артишоків. Всі страви рясно приправляють перцем. Ми приготуємо курку з нутом та томатами в соусі. Руки на кухню!
Нут замочити наперед (якщо не замочувати, то просто довше варити). Відварювати у підсоленій воді 1-1,5 години до готовності. Курку нарубати невеликими шматочками. Обсмажити тільки до скоринки, трохи підсолити і посипати коріандром.
Скласти курку у форму для запікання з високими бортами. Викласти нут. Зверху викласти соус та додати приблизно 50 г води. Запікати курку з нутом у духовці при 180 градусах хвилин 40 (залежно від духовки) до готовності м'яса.
Подавати курку по-алжирськи, посипавши зеленню. Смачного!
Порада від Інформатора: а тепер приготуємо соус - для цього томати треба викласти в миску, додати оливкову олію, прованські трави, дрібно порізану цибулю, подрібнений часник, сіль та цукор. Акуратно перемішати, щоб не розім'яти томати.
Прекрасно смакуватиме до цієї страви алжирський пиріг, який за своєю структурою нагадує улюблений багатьма манник, але готується ще простіше і випікається на сковороді, а потім в ще теплому вигляді просочується рідким ароматним медом. Особливість приготування тіста для цього пирога полягає в відсутності цукрового піску. Солодкість випічці надає натуральний мед, яким необхідно щедро просочити пиріг по закінченню випікання на сковороді.
Яйця помістіть у глибоку миску і збийте їх винчиком з додаванням солі та ванильного цукру. Збивати в повітряну піну не потрібно, достатньо домогтися консистенції, необхідної для приготування омлету. Всипте в яєчну масу манну крупу і перемішайте.
Муку з'єднайте з розпушувачем і введіть в яєчно-манну суміш, добре перемішайте. В кінці приготування тесту влийте масло, ще раз добре перемішайте. Тісто сметанної консистенції вилийте на розігріту сковороду, злегка змащену олією.
Готуйте алжирський пиріг на слабкому вогні під кришкою протягом 7-10 хвилин. Після чого, переконавшись, що верх "схопився", зніміть пиріг з плити і акуратно переверніть за допомогою тарілки. Поверніть перевернутий пиріг на плиту і випікайте ще 5-7 хвилин, накривши сковороду кришкою.
Дайте готовому алжирському пирогу злегка охолонути і вийміть його на тарілку, після чого добре просочіть рідким медом. Можна присипати пиріг подрібненими горіхами.
Порада від Інформатора: при відсутності цільнозерновий борошна можна використовувати звичайне борошно першого або вищого сорту.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.