Прості рецепти млинців на будь-який смак: з начинкою та без

Рецепти млинців

Прості рецепти млинців на будь-який смак: з начинкою та без

Млинці дуже популярні в українській кухні, є безліч рецептів їхнього приготування - від тонких до пишних. Також з цією стравою можна експериментувати та робити млинці з різною начинкою. Для цього підійде м'ясо, овочі, ягоди, риба та інші інгредієнти.

Інформатор зібрав найкращі рецепти млинців - від класичних тонких до млинців із начинками.

Тонкі млинці

Інгредієнти:

  • 130 грамів борошна;
  • 340 мл молока;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л. соняшникової олії (і додатково для смаження);
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1 щіпка солі.

Спосіб приготування

  1. Борошно просійте. Змішайте в мисці яйце, сіль, цукор, олію і перемішайте віночком до однорідного стану. Додайте борошно і добре перемішайте. Тепер додайте молоко невеликими порціями та добре перемішайте.
  2. Сковорідку змастіть невеликою кількістю олії і за допомогою ополоника вилийте тісто на сковорідку та розподіліть його по всій поверхні, нахиляючи сковорідку з боку на бік.
  3. Випікайте 1 хвилину, потім переверніть на інший бік та випікайте ще одну хвилину. Викладіть на тарілку і випікайте решту млинців, періодично змащуючи сковорідку олією.

Прості рецепти млинців на будь-який смак: з начинкою та без 1

Млинці з куркою та грибами

 

Інгредієнти:

  • млинці;
  • 200 г філе курки;
  • 150 грамів печериць;
  • 1 щіпка гострого перцю;
  • 100 г міксу салатів;
  • 1 ст. л. оливкової олії (для смаження);
  • за смаком сіль та перець.

Спосіб приготування

  1. Випікайте млинці за рецептом вище. Але для цієї начинки краще взяти цільнозернове борошно.
  2. Куряче філе посоліть, поперчіть червоним гострим перцем і обсмажте на сковорідці з оливковою олією до золотистої скориночки. Поріжте на маленькі шматочки. Гриби поріжте часточками і обсмажте на сковорідці.
  3. Складіть млинець вчетверо, покладіть усередину шматочки курки, гриби та листя салату.

Прості рецепти млинців на будь-який смак: з начинкою та без 2

Млинці з бананом та сметаною

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 1 л молока;
  • 250 грамів борошна;
  • 4 яйця;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 50 мл рослинної олії;
  • 1 щіпка солі.

Для начинки:

  • 1 банан;
  • 100 грамів сметани (або йогурту);
  • 2 ст. л. кунжуту.

Спосіб приготування

  1. Змішайте у мисці всі інгредієнти для тіста, крім борошна, перемішайте до однорідної консистенції. Потім почніть додавати борошно невеликими порціями і перемішуйте, не даючи грудочкам утворюватися. Вводьте стільки борошна, скільки потрібно для хорошої суміші тіста.
  2. Розігрійте сковорідку без олії на середньому вогні. Обсмажуйте млинці по обидва боки до золотистого кольору.
  3. Кунжут обсмажте на розігрітій сковороді на середньому вогні приблизно 3 хвилини, доки він не стане золотистим. Постійно помішуйте лопаткою, щоб кунжут не пригорів.
  4. Банан очистіть та наріжте кільцями. Перекладіть у миску, додайте кунжут та сметану чи йогурту. Акуратно перемішайте начинку та загорніть у млинці.

Прості рецепти млинців на будь-який смак: з начинкою та без 3

Млинці на дріжджах з паштетом із лосося

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 300 мл молока;
  • 150 грамів борошна;
  • 15 г дріжджів;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 яйце;
  • 1 ст. л. рослинної олії;
  • 1 щіпка солі.

Для начинки:

  • 200 грамів крем-сиру;
  • 200 г слабосоленого лосося;
  • 1 буряк (нам знадобиться сік);
  • 5 гілочок кропу;
  • ½ лимона (потрібні сік і цедра половини лимона).

Спосіб приготування

  1. Для начинки наріжте слабко солений лосось дрібним кубиком зі стороною 0,5 см. Зелень кропу подрібніть і відправте до лосося.
  2. Потім додайте до лосося із зеленню цедру та сік лимона, вершковий крем-сир. Акуратно перемішайте начинку.
  3. Буряк почистіть і натріть на дрібній терці. За допомогою сита або марлі видавіть сік у місткість із лососем. Добре все перемішайте, щоб риба набула ще більш насиченого кольору і рівномірно розподілилася.
  4. Приготуйте тісто для млинців. Для цього всі інгредієнти мають бути кімнатної температури. Прогрійте молоко до 38-40 градусів. Воно не має бути гарячим, щоб дріжджі не зварилися. З одного боку в місткість з молоком додайте цукор та сіль, з іншого боку покришіть пресовані/живі дріжджі. Дуже обережно перемішайте до повного розчинення дріжджів у молоці. Залиште місткість на 10 хвилин у теплому місці, щоб дріжджі ожили.
  5. Коли на поверхні з'являться маленькі бульбашки повітря, можна приступати до наступного кроку. Додайте до суміші яйце і борошно, добре перемішайте віночком, щоб маса вийшла однорідною. Додайте олію і знову перемішайте. Накрийте тісто харчовою плівкою та приберіть у тепле місце на 40 хвилин для підйому. Маса має збільшитися в обсязі вдвічі.
  6. Тісто, що підійшло, перемішайте дуже акуратно ополоником. Прогрійте млинцеву або звичайну сковороду і налийте на неї один ополоник тіста, рівномірно розподіляючи його ополоником по всьому дну сковороди. Підрум'яніть млинці по 40-60 секунд з кожного боку і перекладіть на блюдо.
  7. На один бік готового млинця викладіть трохи начинки та загорніть у рол. Наприкінці згорніть краї млинця всередину. Таким чином млинець не розвертатиметься.

Прості рецепти млинців на будь-який смак: з начинкою та без 4

Нагадаємо, ми писали простий рецепт пишних сирників, як у бабусі.

Інформатор також розповідав, як приготувати куряче м'ясо у білому вині швидко та смачно. Крім того, ми писали, як приготувати печінковий торт. Також ми розповідали, як приготувати домашню шаурму.

Раніше Інформатор публікував рецепт гарбузової запіканки: як її готують в Італії. Ми також розповідали, як приготувати сирний суп на вершковій основі.

Крім того, ми писали про простий рецепт шарлотки з яблуками та як приготувати класичний французький цибульний суп із плавленим сиром.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте в нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube