Прості рецепти млинців на будь-який смак: з начинкою та без
Рецепти млинців
Рецепти млинців
Млинці дуже популярні в українській кухні, є безліч рецептів їхнього приготування - від тонких до пишних. Також з цією стравою можна експериментувати та робити млинці з різною начинкою. Для цього підійде м'ясо, овочі, ягоди, риба та інші інгредієнти.
Інформатор зібрав найкращі рецепти млинців - від класичних тонких до млинців із начинками.
Тонкі млинці
Інгредієнти:
- 130 грамів борошна;
- 340 мл молока;
- 2 яйця;
- 2 ст. л. соняшникової олії (і додатково для смаження);
- 2 ст. л. цукру;
- 1 щіпка солі.
Спосіб приготування
- Борошно просійте. Змішайте в мисці яйце, сіль, цукор, олію і перемішайте віночком до однорідного стану. Додайте борошно і добре перемішайте. Тепер додайте молоко невеликими порціями та добре перемішайте.
- Сковорідку змастіть невеликою кількістю олії і за допомогою ополоника вилийте тісто на сковорідку та розподіліть його по всій поверхні, нахиляючи сковорідку з боку на бік.
- Випікайте 1 хвилину, потім переверніть на інший бік та випікайте ще одну хвилину. Викладіть на тарілку і випікайте решту млинців, періодично змащуючи сковорідку олією.
Млинці з куркою та грибами
Інгредієнти:
- млинці;
- 200 г філе курки;
- 150 грамів печериць;
- 1 щіпка гострого перцю;
- 100 г міксу салатів;
- 1 ст. л. оливкової олії (для смаження);
- за смаком сіль та перець.
Спосіб приготування
- Випікайте млинці за рецептом вище. Але для цієї начинки краще взяти цільнозернове борошно.
- Куряче філе посоліть, поперчіть червоним гострим перцем і обсмажте на сковорідці з оливковою олією до золотистої скориночки. Поріжте на маленькі шматочки. Гриби поріжте часточками і обсмажте на сковорідці.
- Складіть млинець вчетверо, покладіть усередину шматочки курки, гриби та листя салату.
Млинці з бананом та сметаною
Інгредієнти:
Для тіста:
- 1 л молока;
- 250 грамів борошна;
- 4 яйця;
- 2 ст. л. цукру;
- 50 мл рослинної олії;
- 1 щіпка солі.
Для начинки:
- 1 банан;
- 100 грамів сметани (або йогурту);
- 2 ст. л. кунжуту.
Спосіб приготування
- Змішайте у мисці всі інгредієнти для тіста, крім борошна, перемішайте до однорідної консистенції. Потім почніть додавати борошно невеликими порціями і перемішуйте, не даючи грудочкам утворюватися. Вводьте стільки борошна, скільки потрібно для хорошої суміші тіста.
- Розігрійте сковорідку без олії на середньому вогні. Обсмажуйте млинці по обидва боки до золотистого кольору.
- Кунжут обсмажте на розігрітій сковороді на середньому вогні приблизно 3 хвилини, доки він не стане золотистим. Постійно помішуйте лопаткою, щоб кунжут не пригорів.
- Банан очистіть та наріжте кільцями. Перекладіть у миску, додайте кунжут та сметану чи йогурту. Акуратно перемішайте начинку та загорніть у млинці.
Млинці на дріжджах з паштетом із лосося
Інгредієнти:
Для тіста:
- 300 мл молока;
- 150 грамів борошна;
- 15 г дріжджів;
- 1 ст. л. цукру;
- 1 яйце;
- 1 ст. л. рослинної олії;
- 1 щіпка солі.
Для начинки:
- 200 грамів крем-сиру;
- 200 г слабосоленого лосося;
- 1 буряк (нам знадобиться сік);
- 5 гілочок кропу;
- ½ лимона (потрібні сік і цедра половини лимона).
Спосіб приготування
- Для начинки наріжте слабко солений лосось дрібним кубиком зі стороною 0,5 см. Зелень кропу подрібніть і відправте до лосося.
- Потім додайте до лосося із зеленню цедру та сік лимона, вершковий крем-сир. Акуратно перемішайте начинку.
- Буряк почистіть і натріть на дрібній терці. За допомогою сита або марлі видавіть сік у місткість із лососем. Добре все перемішайте, щоб риба набула ще більш насиченого кольору і рівномірно розподілилася.
- Приготуйте тісто для млинців. Для цього всі інгредієнти мають бути кімнатної температури. Прогрійте молоко до 38-40 градусів. Воно не має бути гарячим, щоб дріжджі не зварилися. З одного боку в місткість з молоком додайте цукор та сіль, з іншого боку покришіть пресовані/живі дріжджі. Дуже обережно перемішайте до повного розчинення дріжджів у молоці. Залиште місткість на 10 хвилин у теплому місці, щоб дріжджі ожили.
- Коли на поверхні з'являться маленькі бульбашки повітря, можна приступати до наступного кроку. Додайте до суміші яйце і борошно, добре перемішайте віночком, щоб маса вийшла однорідною. Додайте олію і знову перемішайте. Накрийте тісто харчовою плівкою та приберіть у тепле місце на 40 хвилин для підйому. Маса має збільшитися в обсязі вдвічі.
- Тісто, що підійшло, перемішайте дуже акуратно ополоником. Прогрійте млинцеву або звичайну сковороду і налийте на неї один ополоник тіста, рівномірно розподіляючи його ополоником по всьому дну сковороди. Підрум'яніть млинці по 40-60 секунд з кожного боку і перекладіть на блюдо.
- На один бік готового млинця викладіть трохи начинки та загорніть у рол. Наприкінці згорніть краї млинця всередину. Таким чином млинець не розвертатиметься.
Нагадаємо, ми писали простий рецепт пишних сирників, як у бабусі.
Інформатор також розповідав, як приготувати куряче м'ясо у білому вині швидко та смачно. Крім того, ми писали, як приготувати печінковий торт. Також ми розповідали, як приготувати домашню шаурму.
Раніше Інформатор публікував рецепт гарбузової запіканки: як її готують в Італії. Ми також розповідали, як приготувати сирний суп на вершковій основі.
Крім того, ми писали про простий рецепт шарлотки з яблуками та як приготувати класичний французький цибульний суп із плавленим сиром.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте в нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.
Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.