Ця страва з духової шафи матиме димний смак і пікантну гостринку
Українці солять і консервують хрусткі огірочки на зиму, і це кулінарна традиція нашого народу. Пропонуємо вашій увазі рецепт на основі цього культового інгредієнту. Ця страва, що матиме димний смак і пікантну гостринку, підійде на обід та вечерю для всієї родини!
Рецепт тушкованих солоних огірків з м'ясом і чорносливом сподобається всім. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду.
Залийте солоні огірки холодною воду і дайте постояти, аби зменшити кількість солі в них. Середнього розміру кубиками наріжте цибулю, на велику тертушку натріть моркву. Підсмажте цибулю й моркву на рослинній олії.
Наріжте м'ясо на середнього розміри шматочки. Підсмажте його на пательні на рослинній олії та вершковому маслі до золотавого кольору. Солоні огірки наріжте на великі смужки. Викладіть огірки на дно керамічного посуду, змащеного олією.
Зверху викладіть підсмажені моркву й цибулю і м'ясо, додайте спеції й лаврушку. Верхнім шаром викладіть промитий чорнослив. Якщо посуд дозволяє, повторіть всі шари ще раз. Залийте все водою з цукром (без солі). Додайте столову ложку олії і поставте в духовку. Готуйте при 190-200 С протягом 50 хвилин.
Порада від Інформатора: натріть сир і потримайте страву в духовці 5 хвилин, аби отримати сирну корочку, яка зробить страву ароматнішою та соковитішою. Подавайте зі сметаною. Смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.