Стас Боклан розкрив бабусин секрет культової страви

Саме такий борщ любив і Кобзар – Тарас Григорович Шевченко

Рецепт, їжа, продукти, харчування, борщ, корисні поради, лайфхак
Український борщ із пшоном та квасолею, затертий старим салом та часником — мрія, а не страва!

12 січня народився знаменитий актор, зірка серіалу «Слуга народу» і фільму «Папік» Станіслав Боклан. Борщ готують по-різному: існує понад 70 його рецептів! Український актор театру і кіно, Народний артист України Станіслав Боклан любить борщ на пшоні, і готує його сам. 

"Моя фірмова страва – український борщ. Скажу чесно, я його дуже смачно готую. Цього мене навчила бабуся, а мама, так би мовити, затвердила. У моєму борщі є особливість, так не робить ніхто: я варю його з пшоном. Рецепт: окремо варю борщ, окремо – пшоно, потім перетираю пшоно – і до вже готового борщу додаю разом з квасолею", – якось розповів актор журналістам.

Народний артист України Станіслав Боклан.
Народний артист України Станіслав Боклан.

Рецепт борщу з пшоном сподобається всім. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас кулінарну пораду.

Борщ з пшоном, квасолею і салом

Вам знадобиться:

  • Свинина – 350 г.
  • Пшоно – 100 г.
  • Цибуля жовта ріпчаста – 2 штуки.
  • Картопля – 6 штук.
  • Морква – 1 штука.
  • Буряк – 2 штуки.
  • Сіль – 20 г.
  • Лавровий лист – 1 штука.
  • Перець запашний, горошок – 2 штуки.
  • Сушений чебрець – 3 г.
  • Томатна паста – 2 столові ложки.
  • Олія соняшникова рафінована – 100 г.
  • Оцет яблучний – 2 столові ложки.
  • Кріп сушений – 1 чайна ложка.
  • Сало – 50 г.
  • Часник, зубчики – 6 штук.
  • Квасоля – 200 г.
  • Цукор – 1 столова ложка.
  • Капуста білокачанна – 200 г.
Саме «старе сало» у поєднанні з часником дає борщу неповторний аромат та смак!
Саме старе сало в поєднанні з часником дає борщу неповторний аромат та смак.

Як готувати: 

М'ясо промийте і складіть у каструлю, залийте водою та поставте на вогонь. Збирайте піну за потребою і трохи присоліть. Як тільки м'ясо закипить, зменшіть вогонь до середнього і варіть 15-20 хвилин, потім додайте квасолю.

Всі овочі очистіть та промийте. Картоплю наріжте кубиками, цибулю дрібно, а моркву та буряк натріть на великій тертці. Через 20-30 хвилин після того, як додали квасолю, покладіть картоплю, потім додайте спеції і добре промийте пшоно. Перемішайте та варіть далі. Потім додайте нашатковану капусту.

У цей час приготуйте засмажку. У сковороді розігрійте олію і викладіть туди цибулю. Смажте 2-3 хвилини, потім додайте моркву та буряк, добре перемішайте. Додайте томатну пасту, оцет, трохи бульйону з каструлі та цукру. Все перемішайте. Гасіть ще хвилин 10. Потім викладіть засмажку в каструлю з борщем.

Підготуйте старе сало. Дрібно наріжте його і часник і все разом потовчіть у ступці. Вимкніть вогонь, покладіть суміш у каструлю і накрийте кришкою. Залишште на 10 хвилин і подавайте зі сметаною. Смачного!

Порада від Інформатора: заморозьте заправку для борщу. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube