Чатні – це пряний, інколи гострий соус, що походить з Індії
9 січня народилася майбутня королева великої Британії, дружина принца Вільяма, принцеса Уельська Кетрін Міддлтон. Королівська шеф-кухарка Керолін Робб розповіла, що Кейт Міддлтон обожнює каву і смузі зі спіруліною зранку, салат з соковитим кавуном в обід та сама готує вечерю дітям і чоловіку. Часто Кейт готує для вечірніх посиденьок з сім'єю своє фірмове смажене курча і соус з карі. Його ми сьогодні і приготуваємо на честь іменинниці.
Рецепт ароматного соусу чатні з карі та яблуками сподобається всім! Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
Зрізжте з яблук шкірку і поріжте на шматочки. Каструлю з товстим дном поставте на вогонь і на вершковому маслі обсмажте цибулю та спеції. Додайте імбир, перець, часник, яблука, цукор, сіль і перемішайте.
Томіть соус під кришкою протягом 40 хвилин, поки яблука не стануть м'якими і не перетворяться на однорідну масу. Зберігати готовий соус можна до 5 днів у холодильнику або закрити його в банки.
Порада від Інформатора: для приготування чатні обирайте тугі кисло-солодкі яблука. Найкраще соус чатні поєднується з куркою, м'ясом, сиром, в Індії його подають до рису.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.