За допомогою приправ можна зігрітися, зняти стрес та навіть вилікуватись від вірусів.
Восени хочеться зігріти, а ще - заспокоїтись. Бо зменшення об'єму денного світла здатне викликати апатію та навіть депресію чи тривожні розлади, доведено лікарями. Допоможе вам у цьому звичайна приправа до страв. Інформатор розповість, які приправи мають зігріваючий ефект, а які допоможуть позбутися стресу чи протистяти вірусам.
Імбир можна використовувати у вигляді порошку, а також сухого або свіжого кореня. Врахуйте, що в сухому вигляді імбир набагато гостріше, ніж у свіжому. Якщо використовувати імбирний корінь в чаї, це відмінне противірусне.
Імбир сприяє відновленню імунної системи, виводить шлаки з організму, допомагає усунути спазми в кишечнику, нормалізує роботу щитовидної залози. Крім того, лікує астму, алергію, порушення мозкового кровообігу, упереджує тромбоутворення.
Смакує до чаю.
Ця спеція добре очищає організм від газів і токсинів, створює зігріваючий ефект. В її складі є достатня кількість мікроелементів, фолієва кислота і вітамін Е. Ця приправа рекомендується людям із захворюванням на цукровий діабет. Застосовується в лікуванні фурункульозу й екземи.
Смакує до рису.
Підвищує вироблення гормонів "щастя" - серотоніну, що найбільш актуально за довгої зими, особливо для тих, хто схильний взимку депресувати. Швидко і ефективно усуває головні й м’язові болі, знижує рівень холестерину і цукру в крові. У народній медицині вживається в чистому вигляді або у формі настоянок.
Смакує до плову та риби.
Гвоздику можна використовувати для полегшення і профілактики ОРЗ. У народній медицині застосовується для усунення зубного болю (надає місцевоанестезуючу дію). Поєднується з будь-якими стравами, переважно з грибними, м’ясними або овочевими маринадом. Має седативні властивості.
Смакує до розігрітого червоного вина.
Ця рослинна ароматна приправа - врятує українців від довготривалого стресу! Вона здатна знімати нервову напругу й навіть долати безсоння. Сприяє виробленню грудного молока та добре впливає на систему травлення. Його склад багатий солями кальцію, калію, магнію.
Смакує до м'яса.
Не варто забувати також про:
Ну і звісно, не забувайте про корицю, коли варите глінтвейн з червоного вина!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.