У гонитві за схудненням український письменник спробував різні методи, дійшов і до салатів
Сучасний український письменник-белетрист Андрій Кокотюха 17 листопада святкує 55-й день народження. Він відомий за роботами "Червоний", "Повстанська трилогія", "Вигнанець", "Осінній сезон смертей" та "Павутиння мороку". Загалом він є автором понад 40 книжок для дорослих та дітей, володарем багатьох премій та почесних нагород, серед яких номінації "Коронації слова".
Деякі твори Кокотюхи екранізовано, а саме "Червоний", "Легенда про безголового", "Тупик для втікача або гра з вогнем" і "Повзе змія". Окрім цього, він адаптував для екранів романи "Століття Якова" і "Сувенір з Одеси". Нещодавно Кокотюха сказав, що розпочинає боротьбу з зайвою вагою. Проте не знає, як саме вписати це у свій звичний сценарій життя.
Поки зупинився на додаванні у свій раціон салатів. Вони максимально різноманітні та не потребують багато часу для приготування. Тому письменник зосередився на них. Правда помітив, що зайці їдять траву і товстіють, а вовки м'ясо і худнуть. Що ж, пропонуємо письменнику спробувати бразильський салат з теплою телятиною та манго. Рецепт простий, тому давайте приготуємо його на вечерю для родини.

Наріжте тоненько м'ясо поперек волокон. У невеликій мисці змішайте соєвий соус, кунжутне масло, сік половинки лайма та цукор. Занурте у цей маринад м'ясо та дайте настоятись 2-3 години.
Тим часом приготуйте соус для заправки салату. Змішайте подрібнений часник та імбир з соєвим соусом, цукром й олією. Наріжте манго на скибочки або соломкою. Коли м'ясо промаринується, обсмажте його на сковорідці на сильному вогні по кілька хвилин з кожного боку. Злегка остудіть та наріжте соломкою.
Візьміть тарілку, викладіть на неї листя шпинату, потім шматочки манго та м'яса, полийте соусом. Смачного!
Поради від Інформатора: можна додати мариновану червону цибулю, яка зробить салат яскравішим, болгарський перець різних кольорів, ще помідори чи підсмажені гриби. У якості соусу підійде медово-гірчичний.