Белетрист Кокотюха спробував схуднути, але стався збій установок: щось не так з цими стравами

У гонитві за схудненням український письменник спробував різні методи, дійшов і до салатів

Рецепт
Смачна страва допоможе скинути зайву вагу.

Сучасний український письменник-белетрист Андрій Кокотюха 17 листопада святкує 55-й день народження. Він відомий за роботами "Червоний", "Повстанська трилогія", "Вигнанець", "Осінній сезон смертей" та "Павутиння мороку". Загалом він є автором понад 40 книжок для дорослих та дітей, володарем багатьох премій та почесних нагород, серед яких номінації "Коронації слова".

Деякі твори Кокотюхи екранізовано, а саме "Червоний", "Легенда про безголового", "Тупик для втікача або гра з вогнем" і "Повзе змія". Окрім цього, він адаптував для екранів романи "Століття Якова" і "Сувенір з Одеси". Нещодавно Кокотюха сказав, що розпочинає боротьбу з зайвою вагою. Проте не знає, як саме вписати це у свій звичний сценарій життя.

Поки зупинився на додаванні у свій раціон салатів. Вони максимально різноманітні та не потребують багато часу для приготування. Тому письменник зосередився на них. Правда помітив, що зайці їдять траву і товстіють, а вовки м'ясо і худнуть. Що ж, пропонуємо письменнику спробувати бразильський салат з теплою телятиною та манго. Рецепт простий, тому давайте приготуємо його на вечерю для родини.

Бразильський салат із яловичиною

Ідеальна вечеря для тих хто худне
Ідеальна вечеря для тих хто худне

Вам знадобиться:

Для салату:

  • яловичина – 300 г
  • манго – 1 шт.
  • шпинат – 70 г

Для маринаду:

  • соєвий соус – 2 ст.л.
  • кунжутне масло – 1 ст.л.
  • цукор – дрібка
  • лайм – 1/2 шт.

Для соусу:

  • часник – 1 зубчик
  • імбир – невеликий шматочок 
  • соєвий соус – 3 ст.л.
  • кунжутне масло – 2 ст.л.
  • цукор – дрібка

Як готувати:

Наріжте тоненько м'ясо поперек волокон. У невеликій мисці змішайте соєвий соус, кунжутне масло, сік половинки лайма та цукор. Занурте у цей маринад м'ясо та дайте настоятись 2-3 години. 

Тим часом приготуйте соус для заправки салату. Змішайте подрібнений часник та імбир з соєвим соусом, цукром й олією. Наріжте манго на скибочки або соломкою. Коли м'ясо промаринується, обсмажте його на сковорідці на сильному вогні по кілька хвилин з кожного боку. Злегка остудіть та наріжте соломкою. 

Візьміть тарілку, викладіть на неї листя шпинату, потім шматочки манго та м'яса, полийте соусом. Смачного!

Поради від Інформатора: можна додати мариновану червону цибулю, яка зробить салат яскравішим, болгарський перець різних кольорів, ще помідори чи підсмажені гриби. У якості соусу підійде медово-гірчичний. 

Читайте нас у Facebook

Image
Оперативні новини: Україна, світ, війна. Підпишись 👇

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити