Зробити запаси субліматів та заморозки, готувати ліниві каші - кілька рецептів швидкого та корисного обіду
Часи, коли господарі та господині витрачали по декілька годин на день на приготування їжі, потроху відходять у минуле. Зараз чи не кожен має високий темп життя: робота, навчання, хобі та зустрічі з друзями не залишають багато часу на домашні справи. Відключення світла, які вже стали нормою нашого життя, теж відіграють свою роль. Альтернативи є — і це зовсім не обов’язково доставка з ресторанів чи перекус бутербродами.
Інформатор разом із VARUS продовжує проєкт із корисними порадами. Сьогодні ми розповімо вам, як зекономити час на приготуванні їжі, та поділимось рецептами страв, які можна зробити за кілька хвилин.
Суха вермішель та пюре з порошку — вже давно не єдині варіанти їжі швидкого приготування. Виробники пропонують сублімовані каші, супи та інші страви з повністю натуральних інгредієнтів. Для приготування такої страви достатньо залити суміш окропом, і ви швидко отримуєте корисний та поживний обід. В нинішніх умовах не зайвим буде мати невеликий запас таких страв, щоб швидко приготувати їх за відсутності світла або якщо ви вимушені провести деякий час в укритті.
Також можна звернути увагу на корисні снеки, які довго зберігаються та здатні втамувати голод — м’ясні джерки, висушений сир, овочеві та фруктові чипси тощо.
Заморожені інгредієнти чи вже готові страви — чудовий спосіб швидко приготувати вечерю на будь-який смак. При цьому, заготовки можна як зробити самостійно, так і просто купити в найближчому супермаркеті.
Так, суміш заморожених овочів стане чудовим додатком до яєшні, швидким гарніром або основою для супу. Заморозити наперед можна і готові страви: котлети, лазанью, млинці та майже будь-що на ваш смак.
Не забувайте, що навіть заморожені продукти мають свій термін придатності. Тому регулярно передивляйтесь вміст своєї морозильної камери.
Ми звикли до того, що каші обов’язково треба варити. Насправді ж, деякі крупи, наприклад, гречку, можна просто залити окропом на 20 хвилин і отримати готову страву.
Окрім того, готувати каші можна і в холодній воді. Так, ви можете ввечері залити крупу водою чи молоком, поставити в холодильник, а вранці мати вже готову до споживання страву! Таким чином можна приготувати:
“Сучасний ринок продуктів постійно розвивається та адаптується до нових викликів. Зокрема, з’являється все більше пропозицій, здатних задовольнити попит на здорову і водночас швидку їжу. Заморожені, сублімовані, вакуумовані суміші та готові страви можуть стати добрими помічниками, якщо ви не маєте часу на приготування їжі, але хочете харчуватись збалансовано”, — розповідає Ольга Румянцева, директорка з маркетингу мережі VARUS.
Раніше ми розповідали, як зберігати продукти, якщо немає холодильника.