В Танзанії полюбляють м'ясо птиці, яке смажать та запікають з бананами або в кокосовому молоці.
Рецепт тушкованої в кокосовому молоці качки з рисом сподобається усім, хто полюбляє незвичайно приготовлене м'ясце птиці! Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачну пораду.
9 грудня відзначають День Незалежності Танзанії. Національна кухня Танзанії досить традиційна для території Східної Африки. Здебільшого це суміш африканських народних традицій, що базуються на широкому використанні продуктів рослинництва в поєднанні з продуктами дикої природи.
Більшість страв виготовляється з різних видів м'яса диких тварин і птахів, люблять тут і солону морську рибу. М'ясо часто приправляють смаженими чи тушкованими бананами, в Танзанії це незмінна приправа до багатьох страв! На гарнір зазвичай йдуть кукурудза, бобові, різні коріння і рис, а також смажена картопля і солона капуста. Варто також спробувати тушковану в кокосовому молоці качку з рисом "даклінг-дар-ес-салам", яку ми пропонуємо вам приготувати!
Філе качки розрізаємо вздовж навпіл, щоб зробити його тоншим. Можна трохи відбити мʼясо. Солимо і перчимо з двох боків. Цибулю дрібно шаткуємо. Тремо цедру лайма і видавлюємо сік.
У пательні розігріваємо оливкову олію та вершкове масло, обсмажуємо філе на сильному вогні з кожного боку 7-10 хвилин. Нам потрібно, щоб воно підрум’янилося, а не засмажилося (до стану готовності філе потім дійде в соусі), і щоб у пательні залишився аромат качки. Перекладаємо філе на тарілку.
Зменшуємо вогонь до середнього, додаємо в сковороду цибулю. Коли вона стане м’якою, видавлюємо часник і додаємо червоний перець. Обсмажуємо до приємного запаху часнику (слідкуйте, щоб він не підгорів). Додаємо цукор і вливаємо бульйон. Коли він закипить, вливаємо сік та цедру лайма.
Залишаємо соус кипіти приблизно 5 хвилин. Його обсяг має зменшитися вдвічі. Вливаємо кокосове молоко і готуємо соус ще 5 хвилин на повільному вогні, поки не загусне. Солимо і перчимо до смаку. В кінці додаємо філе качки, залишаємо його доготуватись в соусі ще декілька хвилин. Вимикаємо вогонь і додаємо подрібнену кінзу.
Відварюємо рис (як ідеально зварити рис - ми вже розповідали). Викладаємо його на блюдо та подаємо разом із соусом та м'ясом.
Порада від Інформатора: філе ріжемо тонко, щоб воно приготувалось за лічені хвилини. Головне – не пересушити його. Якщо вдома немає бульону, можете розчинити в горячій воді бульонний кубик. Рекомендую обирати органічні, з натуральним складом.
Після того як ви додасте бульон, дайте соусу добре прокипіти та зменшитись в обʼємі. Перед тим як додавати кокосове молоко, завжди зменшуйте вогонь, оскільки воно не любить шоку температур. Смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.