"Президент чітко дав зрозуміти обом сторонам: якщо прямий діалог не розпочнеться в найкоротші строки, то США мають піти з цього конфлікту - що б це не означало..."
Робота "100 років" за віршем видатного українського поета Василя Стуса нагадує про тривалу боротьбу українців за свободу, сильний дух нашого народу, що не був зломлений попри найтяжчі випробування.
Все, що потрібно знати – як готувати, скільки варити, з чим подавати
Рис — універсальна крупа. Він може бути самодостатнім гарніром або основою для безлічі різних страв. Здавалося б, ну хто шукатиме в інтернеті, як правильно готувати рис? Насправді питання цілком актуальне, адже залежно від призначення потрібно вибрати певний сорт рису, та й готувати його потрібно також по-різному.
У цій статті Інформатор розповість все про те, як готувати рис, поділиться порадами та лайфхаками, щоб він вийшов бездоганним.
Рис готується по-різному, декількома методами:
Для кожного з методів – свої правила та час варіння. Не забувайте також про сорти рису, саме від них залежить, чи вийде у вас запланована страва.
Можна також вибрати різну основу. Традиційно рис готують на воді, але можна використовувати курячий бульйон або молоко, підійде і рослинне.
Окремо варто відзначити готування круп для таких страв як суші або різотто. В одному випадку крупа повинна вийти “липкою”, а в другому - клейкою.
Як варити рис для суші?
При варінні рису важливим є співвідношення крупи і води. Вважається, що пропорція становить приблизно один до одного, але це не зовсім так. Для кожного сорту правила свої.
Довгозерний рис краще варити так, щоб води було в 1,5-2 рази більше, ніж крупи. Для круглозерного потрібно більше води, у цьому разі пропорція буде 1 до 2,5-3. Найбільше води потрібно для дикого рису – 1 порцію слід заливати 3,5 порціями води.
Ще кілька правил для приготування хорошого рису:
Для більшості страв потрібен розсипчастий рис. Щоб досягти такого ефекту, перед приготуванням крупу потрібно промити. Це необхідно для того, щоб змити крохмаль і зробити рис менш клейким.
Для промивання рису найзручніше використовувати дрібний друшляк або сито, але якщо такого немає, можна обійтися і звичайною мискою. Крупу слід промити 3-5 разів, доки вода не стане повністю прозорою. Щоб скоротити час варіння, можна залишити рис настоюватись у воді на півгодини-годину. У такому разі кількість води у каструлі при варінні можна зменшити.
Якщо ви плануєте готувати різотто або рис для суші, тоді ретельне промивання не потрібне, адже в цих стравах рис якраз і має бути клейким. Достатньо один раз сполоснути його і починати приготування.
Тривалість приготування цієї крупи залежить від сорту. Про те, скільки часу потрібно готувати різний рис, як варити його, щоб вийшло смачно — розповідаємо в цьому пункті.
Вказаний час прописано для варіння рису в каструлі або в мультиварці на режимі “Варка”, “Крупи” або “Експрес”
Рис чудово поєднується практично з будь-якими продуктами — м'ясом, рибою, овочами, соусами тощо. За стандартом до рису додають сіль, але можна урізноманітнити його спеціями на ваш смак:
Крім того, зовсім не обов'язково їсти звичайний рис, можна зробити смачну страву з різними інгредієнтами на його основі.
Розкажемо, як приготувати смачний рис із різними добавками:
Тепер ви знаєте, як смачно приготувати рис для себе та близьких. Вибирайте сорт рису, виходячи з ваших потреб, звертайте увагу на час варіння та не соромтеся експериментувати з добавками!