Виявляється, вживання шампанського може зменшити ризик зупинки серця
Вживання шампанського та більшої кількості фруктів, підтримка стрункості та позитивного погляду на життя можуть допомогти зменшити ризик раптової зупинки серця. Так результати показало перше у світі дослідження такого роду. Дослідники виявили, що пиття шампанського та білого вина, контроль ваги й артеріального тиску можуть служити важливими захисними факторами, повідомляє The Guardian.
Мільйони людей у всьому світі помирають щороку від раптової зупинки серця, коли серце перестає перекачувати кров по тілу без попередження. Це спричинено небезпечним порушенням серцевого ритму, коли електрична система в серці не працює належним чином. Без негайного лікування, такого як серцево-легенева реанімація, вижити неможливо. Дослідження виявило 56 неклінічних факторів ризику, серед них основними є:
Вони дійшли висновку, що від 40% до 63% випадків раптової зупинки серця можна було б уникнути, якщо врахувати всі 56 факторів ризику. Так, зміни способу життя можуть знизити ризик розвитку аритмій. До них належать:
Дослідники вивчили понад півмільйона людей. В результаті, дослідження виявило, що зміни способу життя мають найбільший вплив на запобігання випадкам. Одним із найцікавіших висновків дослідження є кардіопротекторний ефект від споживанням шампанського та білого вина.
Ці висновки підтверджують, що переваги помірного споживання алкоголю можуть бути складнішими, ніж вважалося. Припущення, що шампанське та біле вино можуть бути корисними, також суперечить існуючим рекомендаціям щодо вживання з цією метою червоного вина. Отже, оберіть келих шампанського за нагоди, але не більше, пийте його не натщесерце і будьте здорові!