Ідеальна вечеря з чипсів для тих, хто полюбляє їсти перед телевізором - чилі кон кесо

Цей заспокійливий гострий сирний соус є класичною стравою з Техасу

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Чудова страва - така собі вечеря кіномана.

Сирні супи популярні не тільки у Франції чи в Тибеті. Їх також полюблять мексиканці, колумбійці й американці. Техасці ж готують Чилі кон кесо - класичний сирний соус з гостринкою схожий на сирний суп. Його ми сьогодні й приготуємо, адже прохолодна погода в Україні ще триває, а отже тепла, комфортна й заспокійлива їжа - на вагу золота. Це самостійна страва, подавати її слід із чіпсами або сухариками - така собі вечеря кіномана.

Рецепт американського сирного соусу сподобається всім українцям, які люблять розширювати власну карту смаків. Готувати його просто. А щоб смакувало краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду. 

Техаський Чилі кон кесо

Вам знадобиться:

  • Твердий сир Едам - 90 г.
  • М'який сир Чедер - 90 г.
  • Вершкове масло - 2 столові ложки.
  • Цибуля - ½ штуки.
  • Червоний перець - ¼ штуки.
  • Зелений перець - 2 столові ложки.
  • Часник - 2 зубчики.
  • Мелений кмин - ½ чайної ложки.
  • Паприка - ¼ чайної ложки.
  • Помідори консервовані - 2 штуки.
  • Борошно - 2 столові ложки.
  • Молоко - 150 мл.
  • Вершки - 50 мл.
  • Свіжий або сушений коріандр - пучечок.
  • Гострий соус - до смаку.
  • Квасоля - 2 столові ложки.
  • Чипси тортилья - для подачі. 
Чилі кон кесо: ідеальний сирний суп з гостринкою 1
Цей суп - класична американська так звана сирна їжа.

Як готувати: 

Натріть сир на тертці або наріжте його невеликими шматочками. У невелику глибоку каструльку помістіть половину вершкового масла на середньо-повільному вогні, потім додайте цибулю та перець і обсмажте до розм’якшення.

Додайте часник, перець чилі, спеції, зелень, помідори й смажте близько хвилини, помішуючи, до готовності часнику. Витягніть овочі в миску.

Викладіть решту вершкового масла в сковороду і поставте на дуже повільний вогонь. Коли воно розтане, додайте борошно і варіть близько хвилини, поки не з’явиться запах печива.

Поступово влийте молоко, збиваючи його, щоб воно з’єдналося, а потім нагрівайте, продовжуючи збивати, доки соус не загусне до консистенції густих вершків.

Поступово додайте сир, невелику жменю за раз, збиваючи його, перш ніж додати наступну порцію. Не поспішайте з цим, або збільште вогонь, інакше суміш стане зернистою.

Отримавши однорідний сирний соус, додайте вершки, а потім цибульну суміш і коріандр, залишивши трохи останнього для прикраси. Спробуйте на смак і приправте сіллю, гострим соусом - якщо суміш надто густа, додайте трохи вершків, щоб розм’якшити.

Перелийте сирну суміш у блюдо для сервірування, а потім прикрасьте квасолею й коріандром. Подавайте з чипсами тортильї й броколі. 

Порада від Інформатора: крім тортильї, подавати таку страву можна з несолодким печивом, чипсами із зеленню чи беконом, галетами, сухариками. Смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube