Цей заспокійливий гострий сирний соус є класичною стравою з Техасу
Сирні супи популярні не тільки у Франції чи в Тибеті. Їх також полюблять мексиканці, колумбійці й американці. Техасці ж готують Чилі кон кесо - класичний сирний соус з гостринкою схожий на сирний суп. Його ми сьогодні й приготуємо, адже прохолодна погода в Україні ще триває, а отже тепла, комфортна й заспокійлива їжа - на вагу золота. Це самостійна страва, подавати її слід із чіпсами або сухариками - така собі вечеря кіномана.
Рецепт американського сирного соусу сподобається всім українцям, які люблять розширювати власну карту смаків. Готувати його просто. А щоб смакувало краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду.
Натріть сир на тертці або наріжте його невеликими шматочками. У невелику глибоку каструльку помістіть половину вершкового масла на середньо-повільному вогні, потім додайте цибулю та перець і обсмажте до розм’якшення.
Додайте часник, перець чилі, спеції, зелень, помідори й смажте близько хвилини, помішуючи, до готовності часнику. Витягніть овочі в миску.
Викладіть решту вершкового масла в сковороду і поставте на дуже повільний вогонь. Коли воно розтане, додайте борошно і варіть близько хвилини, поки не з’явиться запах печива.
Поступово влийте молоко, збиваючи його, щоб воно з’єдналося, а потім нагрівайте, продовжуючи збивати, доки соус не загусне до консистенції густих вершків.
Поступово додайте сир, невелику жменю за раз, збиваючи його, перш ніж додати наступну порцію. Не поспішайте з цим, або збільште вогонь, інакше суміш стане зернистою.
Отримавши однорідний сирний соус, додайте вершки, а потім цибульну суміш і коріандр, залишивши трохи останнього для прикраси. Спробуйте на смак і приправте сіллю, гострим соусом - якщо суміш надто густа, додайте трохи вершків, щоб розм’якшити.
Перелийте сирну суміш у блюдо для сервірування, а потім прикрасьте квасолею й коріандром. Подавайте з чипсами тортильї й броколі.
Порада від Інформатора: крім тортильї, подавати таку страву можна з несолодким печивом, чипсами із зеленню чи беконом, галетами, сухариками. Смачного!