“Я готовий на все заради миру в Україні. Якщо завтра Україну приймуть до ЄС та НАТО, я більше не потрібний. Але поки цього не буде, я захищатиму свою країну”
"Це був такий час, коли всі записувалися до тероборони, і були великі черги. Я попросив зайняти мені місце в черзі, щоб я зміг записатися"
Всі ми інколи вдаємо, що все добре, хоча по факту ні. В такі моменти твоє тіло ніби онімівше від душевного болю хоче втекти кудись на вулицю, де холодно і вогко, бо тільки там твій внутрішній стан співпадає з тим що назовні. Задихаючись, ти кричиш в пустоту про те, як тобі погано.
Сирна каша цицвар на сніданок вам сподобається. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати традиційний чорногорський сніданок
Рецепт сирної каші цицвар сподобається всім, хто любить чорногорську кухню. Готувати його цікаво, духмяно та смачно. Цей корисний рецепт простий та практичний. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду.
Цицвар - це сирна каша, приготовлена на молоці. Сир багатий кальцієм і фосфором, а значить, при його частому споживанні покращується стан зубів, нігтів, волосся, кісткової тканини та нервової системи. Крім високого вмісту кальцію, сир корисний тим, що у його складі практично немає речовин, що перешкоджають його засвоєнню. Навіть навпаки: лактоза та амінокислоти у сирі підвищують корисну дію кальцію. Тож рецепт Інформатора не лише смачний, але й корисний.
Сир наріжте тонкими скибочками, якщо використовується кілька сортів – перед закиданням у ємність їх перемішують. Залийте в каструлю молоко та воду, доведіть суміш до кипіння.
Зменшивши вогонь поступово додавайте суміш сирів. Перемішувати потрібно з однаковою інтенсивністю за годинниковою стрілкою. Після розчинення сирної маси додайте кукурудзяне борошно.
Порада від Інформатора: кухня, на якій ви готуєте цицвар, повинна добре провітрюватися. При приготуванні цицвара за класичним рецептом буде стійкий запах сиру. Після остигання він зменшиться, залишиться лише приємний аромат. Традиційно цицвар готують у чугунку. Для перемішування беруть дерев'яну ложку.
Утворену однорідну масу залишіть остигати при кімнатній температурі. Сіль додавати необов'язково, сир може бути досить солоним. Суп посипають перцем, можна використовувати інші спеції.
Готову кашу розкладають по глибоких тарілках. У ресторанах Чорногорії зазвичай використовують посуд із дерева. Є кілька варіантів сервірування:
Раніше Інформатор писав:
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте в нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.