Кримськотатарський сніданок: янтик із сиром та зеленню

Читать на русском

Янтик із сиром та зеленню на сніданок вам сподобається. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати поживний та корисний сніданок

Читать на русском
Борошно, сир, олія, селера
Борошно, сир, олія, селера

Янтик із сиром та зеленню на сніданок вам сподобається. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати поживний та корисний сніданок

Рецепт янтика із сиром та зеленню сподобається всім, хто любить кримськотатрські страви. Готувати його швидко, просто та смачно. Цей народний рецепт простий та практичний. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду. 

Сир є прекрасним джерелом білків, вітамінів групи В і здорових жирів, а також кальцію, магнію, калію, фосфору, цинку і селенію, кожен з яких необхідний для нормального функціонування організму. Поснідавши сиром, ви не будете відчувати голод протягом багатьох годин (казеїн, якого багато в сирі відноситься до складно засвоюваних білків і на його засвоєння може піти від 4 до 6 годин).

Кримськотатарський янтик із сиром та зеленню
Кримськотатарський янтик із сиром та зеленню

Вам знадобиться: 

  • Борошно пшеничне - 500 г
  • Вода тепла - 250 г
  • Олія - 1 столова ложка
  • Сіль - 0,5 чайної ложки
  • Сир - 200 г 
  • Селера - 3 г
  • Вершкове масло - 40 г 

Як готувати 

У чашці з теплою водою розчиныть сіль. Перемішайте. Додайте олію і ще раз перемішайте. Пшеничне борошно просійте в миску. Влийте теплу рідину і перемішайте. Замішайте м'яке пружне тісто, яке не повинно липнути до рук. Залиште тісто відпочивати під рушником на 15 хвилин. 

Порада від Інформатора: Тонко розкатане тісто легше «транспортувати», якщо його спочатку посипати мукою, тоді накатати на качалку і обережно розвернути на деко. Щоб тісто не липло до рук, їх рекомендується злегка змастити олією. 

Змішайте сир і дрібно рубану зелень. Тісто поділіть на 6-7 частин. Розкачайте з них тонкі коржі. На одну половину викладайте пару ложок сирної начинки. Прикрийте вільним краєм і защипніть по краях. Смажте янтик на сухій пательні приблизно по 1 хвилині з кожного боку. Гарячий янтик одразу змастіть вершковим масло з двох боків. Готові янтики укладайте стосом один на одного і подавайте. 

Раніше Інформатор писав:

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.