Знахідка для поціновувачів фаст-фуду: для вас винайшли японську піцу

Окономіякі – не просто смачна страва, це історія цілого народу на тарілці

Рецепт
Японські овочеві оладки, які вразять вас своєю текстурою.

Японська кухня популярна у всьому світі, а такі страви, як суші, рамен, місо-суп та удон, відомі багатьом. Страви відрізняються мінімальною обробкою продуктів для збереження їхнього природного смаку та максимальної користі. Одним з найбільш затребуваних інгредієнтів японської кухні є рис та гриби, здебільшого шиїтаке. Вони відрізняються вираженим ароматом та надають стравам пікантного смаку.

Ці два найбільш популярних продукти японської кухні входять до складу страви окономіякі. Вона дуже популярна у Японії і вважається традиційним фаст-фудом. Також цю страву ще називають японською піцею, бо вона включає багато різних інгредієнтів та має доволі різнобарвний смак. Їх можна замінювати і доповнювати. Це робить окономіякі універсальною стравою. Давайте приготуємо її класичний варіант, історія якого почалась ще у 1940-х роках.

Міні Окономіякі

Такі оладки можна вживати як на сніданок, так і на вечерю
Такі оладки можна вживати як на сніданок, так і на вечерю.

Вам знадобиться:

  • гриби шиїтаке – 150 г
  • кунжутна олія – 2 ст.л.
  • часник – 1 зубчик
  • імбир – шматок 2,5 см
  • морська сіль (пластівці) – 1,5 ч.л.
  • яйця – 2 шт.
  • капуста – 100 г
  • білий рис – 200 г
  • сир чедер – 50 г
  • борошно – 40 г
  • зелена цибуля – 3 стебла

Як готувати:

Гарно помийте гриби і відправте на розігріту пательню, змащену олією. Додайте. Перекладіть у миску. Як гриби трохи охолонуть додайте до них збиті яйця і тонко нарізану капусту, варений рис та сир чедер, подрібнену цибулю. Також всипте борошно та трохи солі. Ретельно перемішайте. Має вийти суміш, схожа на тісто, але неоднорідне.

Знову нагрійте пательню, додайте оливкову олію та викладайте суміш ложкою, формуючи невеликі коржики. Обсмажуйте до золотої скоринки на середньому вогні 2-3 хвилини. Можна смакувати. 

Поради від Інформатора: смак страви гарно підкреслить японський майонез або соус окономіякі. Ситності страві надасть м'ясо курки, яке можна додати у тісто. Також можна додати моркву для більш вираженої текстури.

Читайте нас у Facebook

Image
Оперативні новини: Україна, світ, війна. Підпишись 👇

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити