Палюшки з білими грибами від олімпійської чемпіонки: страва з українською душею та італійською вишуканістю
4 вересня відзначає день народження фехтувальниця на шаблях Ольга Харлан, яка є найтитулованішою спортсменкою України. Їй виповнилось 35 років. На рахунку Харлан понад 100 перемог у різних змаганнях. Ще вона є володаркою 6 олімпійських медалей. Спортсменка неодноразово ставала чемпіонкою світу і є заслуженим майстром спорту з фехтування. Харлан має сталевий характер та неймовірну волю до перемоги.
Українська чемпіонка вражає своїм струнким видом. Все завдяки тренуванням та здоровому харчуванню. Ольга полюбляє готувати вдома. Здебільшого віддає перевагу стравам української кухні. Ось і завітавши до відомого шеф-кухаря і судді кулінарного шоу МастерШеф Володимира Ярославського вона також приготувала страву, яка поєднує у собі українську душу та італійську вишуканість. Це палюшки з білими грибами. Вийшло смачно. Тож давайте приготуємо страву, щоб насолодитись разом з родиною чи друзями.
Миєте ретельно картоплю і готуєте до запікання. Берете фольгу, загортаєте кожну картоплину окремо, поливши олією та посипавши сіллю. Викладаєте на деко та відправляєте у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Тим часом підготуйте білі гриби. Очистіть їх та наріжте на великі кубики, подрібніть часник. Розігрійте пательню, додавши трохи олію, і викладіть гриби. Посоліть їх і поперчіть. Коли трохи підсмажаться додайте вершкове масло, а потім часник. Зніміть з вогню і відставте в сторону.
Коли картопля приготувалась, дайте їй охолонуть, потім почистіть від шкірки та потовчіть, перетворивши на пюре. Додайте борошно, яйце і пармезан. Замісіть тісто. Воно має вийти м'яким. Сформуйте невеликі палюшки. Підправте у кип'ячу воду і варіть пару хвилин, вони мають спливти.
Поверніть пательню з грибами на вогонь та викладіть у готові палюшки. Злегка перемішайте, прикрасьте зеленню і тертим сиром. Можна смакувати.
Поради від Інформатора: під час смаження грибів можна додати цибулю, вона зробить смак більш вираженим. Можна додати також прованські трави, а ще зробити соус на основі грибів, сметани чи вершків. Тоді страва набуде більше українського колориту.