Святкова японська страва на 7 січня

Приготуємо Дзіндзіцу – рисову кашу з семи інгредієнтів, окрім рису

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Це проста каша з рису та води або легкого бульйону й семи різних сортів трав, де кожну вибрано заунікальні властивості, що зміцнюють здоров’я!

7 січня в Японії відзначають Нанакуса-но секку – Свято семи трав. Сьоме число першого місяця з давніх часів є важливим японським святом, тож це давній звичай їсти Дзіндзіцу – рисову кашу з семи трав. Отже, приготуємо таку рисову кашу з українською зеленню, але за японським звичаєм. 

Ви можете вибрати будь-яку зелень, яку любите або знайдете. Якщо у вас є буряк або редька, не дозволяйте їм пропасти – смак, який вони додають, просто чудовий. А якщо не вдасться купити всі сім різних трав, просто покладіть більше своїх улюблених.

Рецепт рисової каші по-японськи сподобається всім. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, маємо для вас кулінарну пораду. 

Дзіндзіцу: рисова каша з семи трав

Вам знадобиться: 

  • Зелена цибуля – 2 пера.
  • Редис чи свіжий огірок – 2 штуки/ половинка.
  • Шпинат чи базилік – жменька.
  • Кріп/петрушка – кілька гілочок.
  • Рукола – жменька.
  • Бок чой або листя салату – кілька листків.
  • Морська капуста чи будь-які їстівні морські водорості – всього трав має бути півсклянки.
  • Рис – півтори склянки.
  • Вода – 4 склянки.
Ця ароматна каша нікого не залишить байдужим, а ще це просто вибух вітамінів!
Ця ароматна каша нікого не залишить байдужим, а ще це просто вибух вітамінів!

Як готувати: 

Свіжу зелень помийте і подрібніть. Покладіть морські водорості у воду, нехай постоять півгодини, потім поставте на середньо-сильний вогонь. Як тільки почнуть з’являтися бульбашки, зніміть каструлю з вогню. Не давайте рідині закипіти. Дістаньте морські водорості. 

Додайте рис та варіть на повільному вогні, помішуючи, щоб розбити будь-які грудки рису. Продовжуйте варити, періодично помішуючи, поки зерна рису не розбухнуть і не почнуть втрачати форму. Додайте півчайної ложки солі й перемішайте.

Продовжуйте варити та час від часу помішуйте, щоб рис не прилип до каструлі. Коли він розм’якне і почне втрачати форму, додайте трави. Перемішайте і варіть ще хвилину, потім зніміть з вогню і негайно подавайте.

Порада від Інформатора: щоб було ще смачніше, додайте до готового рису консервований зелений горошок чи кукурудзу. Смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube