Приготуємо Дзіндзіцу – рисову кашу з семи інгредієнтів, окрім рису
7 січня в Японії відзначають Нанакуса-но секку – Свято семи трав. Сьоме число першого місяця з давніх часів є важливим японським святом, тож це давній звичай їсти Дзіндзіцу – рисову кашу з семи трав. Отже, приготуємо таку рисову кашу з українською зеленню, але за японським звичаєм.
Ви можете вибрати будь-яку зелень, яку любите або знайдете. Якщо у вас є буряк або редька, не дозволяйте їм пропасти – смак, який вони додають, просто чудовий. А якщо не вдасться купити всі сім різних трав, просто покладіть більше своїх улюблених.
Рецепт рисової каші по-японськи сподобається всім. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, маємо для вас кулінарну пораду.
Свіжу зелень помийте і подрібніть. Покладіть морські водорості у воду, нехай постоять півгодини, потім поставте на середньо-сильний вогонь. Як тільки почнуть з’являтися бульбашки, зніміть каструлю з вогню. Не давайте рідині закипіти. Дістаньте морські водорості.
Додайте рис та варіть на повільному вогні, помішуючи, щоб розбити будь-які грудки рису. Продовжуйте варити, періодично помішуючи, поки зерна рису не розбухнуть і не почнуть втрачати форму. Додайте півчайної ложки солі й перемішайте.
Продовжуйте варити та час від часу помішуйте, щоб рис не прилип до каструлі. Коли він розм’якне і почне втрачати форму, додайте трави. Перемішайте і варіть ще хвилину, потім зніміть з вогню і негайно подавайте.
Порада від Інформатора: щоб було ще смачніше, додайте до готового рису консервований зелений горошок чи кукурудзу. Смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.