Цей легкий, повітряний сандвіч уособлює собою японську кулінарну філософію
Японський сандвіч з яйцем Тамаго Сандо вкладається між двома скибочками м'якого хліба. Він чудово підходить для сніданку, обіду або перекусу в будь-який час дня. Його легко приготувати, він ідеально підходить для тих, хто цінує прості та смачні рецепти.
Історія страви сягає корінням у японську культуру, де важливе місце посідає приготування легких перекусів на ходу. Сандвіч Тамаго Сандо став популярним у вуличних кафе і ресторанах завдяки своїй простоті та смаку. Спочатку його запропонували в японських шкільних їдальнях як легкий перекус для дітей. Пізніше він став улюбленою стравою і для дорослих.
Рецепт сандвіча по-японськи сподобається всім, і великим, і маленьким. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас кулінарні поради.
Спочатку варимо яйця. До каструлі з киплячою водою на середньому вогні додайте всі яйця і варіть їх рівно 7 хвилин і 30 секунд. Підготуйте миску з холодною водою і льодом. Дістаньте одне яйце і помістіть його в крижану ванну на 2 хвилини. Акуратно очистіть яйце і відкладіть його.
Поповнюйте лід у крижаній ванні, якщо він розтанув. Через 9 хвилин дістаньте яйця, що залишилися, з каструлі та помістіть їх у крижану ванну на 2 хвилини. Очистіть яйця від шкаралупи.
Приготуйте начинку на сендвіч. Розріжте круто зварені яйця навпіл і покладіть їх у миску для змішування. Виделкою розітріть яйця на дрібні шматочки. Додайте молоко, майонез, цукор, сіль і чорний перець до яєць і добре перемішайте. Поставте цю суміш у холодильник на 10 хвилин, щоб вона охолола і загусла.
Видаліть кірки з хліба і намастіть олією один бік кожної скибочки хліба. Розріжте середнього ступеню прожарки яйця навпіл і покладіть їх лицьовим боком вниз на два шматки хліба.
Вийміть начинку з холодильника і рівномірно розподіліть її по обидва боки середнього ступеня просмаження яйця. Накрийте іншою скибочкою хліба, щоб завершити сендвіч. Повторіть з рештою інгредієнтів, щоб зробити другий сендвіч. Обережно розріжте сандвіч навпіл і подавайте.
Порада від Інформатора: зверніть увагу на час варіння яєць, щоб домогтися бажаної текстури. Обов'язково після варіння помістіть яйця в крижану воду, щоб зупинити процес приготування і легко очистити від шкаралупи.
Остудіть начинку в холодильнику перед складанням сендвічів, щоб вона стала густішою та ароматнішою. Не забудьте намазати хліб з маслом перед додаванням начинки, щоб сандвічі вийшли соковитими й ароматними.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.