У четвер та п'ятницю 26-27 грудня на небі сформується напружена конфігурація
«Для мене «Різдвяна» про час, якого завжди мало, який іноді хочеться зупинити, сповна насолодитися моментом щастя… Свята ж - це паузи, які дозволяють пригальмувати, озирнутися назад, побути - якщо є така можливість - з найріднішими. Для величезної кількості українців зібратися сьогодні на свята сімейним колом - справжня розкіш…», - Колос.
Низькі температури перетворюють деякі продукти на непотріб.
Літо у розпалі, тож господині намагаються зберегти якомога більше овочів та зелені на зиму. Окрім консервації, прийнято також робити заготовки дарів природи шляхом заморожування у морозильній камері. Однак, як виявилось, не всі продукти можна заморожувати, адже низькі температури перетворюють їх фактично на непотріб для нашого організму.
Про те, які овочі та зелень категорично не можна заморожувати, читайте в матеріалі Інформатора.
Уникайте заморожування свіжих помідорів. Не рекомендується заморожувати продукти з високим вмістом води. В умовах низьких температур рідина всередині них кристалізується. Після розморожування ці овочі та фрукти перетворяться в неїстівне водянисте пюре. Краще зробити сік або "закрутки" цілих плодів.
Деякі овочі мають чудовий смак після заморожування, але огірки не належать до них. Після розморожування вони перетворюються на слизьке місиво і втратять свій смак. Огірки краще консервувати або солити.
У морозильнику салат із хрусткого перетвориться на м'який, млявий, чорний та непридатний для використання. Однак свіжий шпинат можна заморозити та використовувати в стравах, які вимагають замороженого шпинату, наприклад соусі зі шпинату. Також можна заморозити дрібно порізані петрушку та кріп для додавання у супи.
Сиру картоплю не можна заморожувати, вона набуває дивного кольору і жахливого смаку. Як відомо, в її складі багато крохмалю, а він в свою чергу в процесі заморозки змінює свою структуру, ущільнюючись. Після розморожування такий продукт буде не придатний до вживання - скільки б ви його не смажили, він залишиться твердим, та й замість корисних речовин ви отримаєте подвійну порцію крохмалю.
У процесі заморозки вони втрачають всі корисні властивості, з них зникають фітонциди, і вони змінюють свій смак. Також текстура часника та цибулі перетвориться на кашоподібну. Ці овочі можна довго зберігати і без термічної обробки в темному прохолодному місці, наприклад на лоджії чи в погребі.
Нагадаємо, раніше Інформатор повідомляв, в яких продуктах міститься найбільша кількість йоду. Також ми писали, які природні методи врятують вас від укусів комарів влітку.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.