Екологи попередили про вірогідність летальності у випадку вживання в їжу хвої
Деякі речі можуть бути само собою зрозумілими, але про всяк випадок бельгійське харчове агентство опублікувало попередження щодо охорони здоров’я: не їжте різдвяну ялинку! Незвичайне повідомлення надійшло після того, як в місті Гент опублікували поради щодо переробки хвойних дерев на обідньому столі, пише ScienceaAlert.
З ентузіазмом вказуючи на приклади зі Скандинавії, міський веб-сайт запропонував засушити голки для виготовлення ароматизованого масла. І все це в матеріалі під назвою "З’їжте свою ялинку". Неочікувано, чи не так.
"Різдвяним ялинкам не судилося потрапити в харчовий ланцюг", – йдеться в заяві федерального агентства Бельгії з безпеки харчового ланцюга AFSCA.
Немає жодного способу гарантувати, що вживання різдвяних ялинок є безпечним – як для людей, так і для тварин, йдеться в повідомленні з посиланням на ймовірну присутність пестицидів на більшості дерев, які вирощуються протягом сезону.
"Не можна гарантувати, що вирощені дерева не містять пестицидів", – наполягають екологи. Одним словом, ялинки – неїстівні.
Більше того, різдвяні ялинки могли бути оброблені антипіреном, що неможливо визначити на око, та його вживання у їжу може мати смертельні наслідки. Коротше кажучи, є багато причин не пропагувати та не заохочувати повторне використання різдвяних ялинок у харчовому ланцюгу, додали в агенстві.
В результаті сайт змінив заголовок публікації зі "З’їжте свою ялинку" на "Скандинави їдять свої ялинки".
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.