М'ясо можна взяти куряче, індиче чи яловиче, до вашого смаку.
Різдво вже минуло, й Новий рік менше ніж за тиждень. Добрі господині готуються пригощати рідних і близьких оригінальними стравами. Пропонуємо вашій увазі поживний і смачний пиріг з м'ясом та грабузом за рецептом греків.
Рецепт грецького пирога – шумуша – сподобається всім. Шумуш – традиційна страва греків Приазов'я та Маріуполя, яка в перекладі з грецької означає "зимовий". Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас невеличку кулінарну пораду.
Тісто:
Начинка:
Замісіть тісто. До масла додайте борошно, воду та сіль, все перемішайте до однорідності. Покладіть тісто в холодильник. Натріть гарбуз та подрібніть цибулю. Підсмажте цибулю, додайте гарбуз та фарш на пательню.
Заготовку з тіста розкатайте листом товщиною до 5 мм. На середину викладіть начинку. Далі кути тіста з’єднайте у центрі й защіпніть всі шви. Викладіть пиріг на деко та змастіть збитим яйцем. Випікайте 40 хвилин при температурі 180°C до золотистої скоринки. На приготування страви піде не більше години.
Порада від Інформатора: м'ясо можна взяти куряче, індиче чи яловиче, до вашого смаку. Подавайте з базиліком, листям салату, томатами чері. Смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.